Last news in Fakti

15 Юни, 2016 07:15 24 966 9

Полицията в Дубай е отнела общо 81 автомобила, участвали в улични състезания

  • дубай-
  • полиция

Както знаем в емирствата феновете на спортни и редки автомобили са адски много, като те също и не пропускат да правят значителни подобрения по машините си. Празните булеварди с по четири ленти са доста апетитни и за изпробването на възможностите им. От местната дубайска полиция обаче, изобщо не толерират подобни прояви и за да покажат, че наистина гледат сериозно на този проблем те са отнели общо 81 автомобила.

Някои от нарушителите са залавяни със скорост от над 300 км/ч, като повечето са превишавали ограниченията системно. При конфискуването на автомобилите регистрационните номера на автомобилите биват премахвани, като освен това собствениците получават солени глоби. Ако глобите не бъдат заплатени, автомобилите биват продавани на търг.

При преследване един автомобил е достигал до цели 315 км/ч, но всички знаем с какви супер автомобили са снабдени органите на реда там и спасение няма. Собственикът е бил глобен с приблизително 40 хиляди долара или около 150 хиляди в местната валута - Дирхам. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Така трябва да е и у нас. Трябва да се конфискуват МПС и високи глоби които да са съизмерими с нарупенията.
    Не може да се блъсне някой джигит и да събори светофар, а глобата да му е 300лв, като светофара струва 6000лв. И да не му вземат колата. Всеки собственик трябва да има възможност да си плати глобата и да си върне колата, но не 200лв, а много високи наказания, драконови така да се каже. Така и МВР ще има ресурс, било то заради коли или средства.
  • 2 goni

    1 0 Отговор
    Долни "джихадисти"!:) Че конфискуват на ората тротинетките дето си праят кеф, да ги поджиткат малко!:) Ай, сикана!:) Това у Бугарско нивгаш не мой стане! Оти ние сме либерали и обичаме да се тепаме по пътищата!:)
  • 3 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Ами така трябва и у нас,ама кога ще стане това...не знам.
  • 4 Петър

    0 0 Отговор
    Тоест, има решение
  • 5 1234

    0 0 Отговор
    Нашата полиция да взема пример от Дубай!Или не и стиска защото повечето нарушители са синчета на власт имащи.
  • 6 Жоро

    0 0 Отговор
    Елате в Дубай да видите дали някой минава в насрещната лента да изпреварва на кръстовище. Или някой да се разправя с полицай за да не получи глоба. Или да подкупва. Полицаите тук са местни и за нищо на света не биха слушали какво им говориш, директно глоба, и ако говориш много, може и да те затворят. Имат огромни заплати и въобще не им пука. там е разликата. Лесно е да съблюдаваш закона като имаш пари Ако си на българска полицейска заплата, трепериш някой бабаит да не те гръмне докато пишеш глоби за 100лв, очаква ли се че ще си гледаш работата като хората? Разбира се, но няма да е вечно, нека да си го признаем. Даже в Германия не са строги като тези тук.

    Коментиран от #8

  • 7 jambazina

    0 0 Отговор
    Наще куки ако вземат пример могат да се обзаведат с гоуфове и Е36-ици, тук-там и с некой от дъртите сивици
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Ами то всичко е свързано. Ако си вършат работата и има събираемост на глобите, тогава и МВР ще има много по-висок бюджет. Представи си, че конфискуват няколко скъпи возила на бабаитите, които се снимат с над 200 и им сложат глоби от сорта на цената на колите, да кажем ауди а5 с глоба 30х.лв. Ако бабита не си плати глобата, освен, че остава без книжка за 5 години, той си губи и колата, но глобата не му отпада, а се намалява с размера на оценката, след продажбата на колата. Или плаща 30х.лв и си прибира колата, или я оставя и МВР я пуска на търг след не повече от 2-3 месеца. И като започнат да блокират всички активи и банкови дейности, запор на заплата и т.н. на всички длъжници имащи стотици или хиляди левове глоби, тогава ще стане ефективно. Тогава ще има пари за заплати, ще имат пари за патрулки, ако минат на газ всичките астри няма да имат извинение, че нямали пари за бензин, а ще сноват и ще глобяват и въвеждат ред. На Запад всяка патрулка има в багажника различни уреди за тестване, на шум например, идват, проверяват и глобяват в рамките на 10мин. Нашите тук един акт не могат да съставят, макар че един такъв уред струва 30лв.
    Ако без основание и изисквания им увеличат с 50% заплатите само напилива за кадри ще се засили, ефективността не. Първо се правят промени, задават се целеви данни и след това се вдигат заплати: ако МВР знаят, че при изпълнение на изискванията ще им вдигнат с по 500лв заплатите дали няма да си вършат както трябва работата?
  • 9 Запознат с МВР

    0 0 Отговор
    kazvash akoimdignat s 500lv zaplatata ,znachimislish che tiq policai na putq vzemat 1000 .... greshish policai s okolo 20-25 godini slujba v MVR nemoje da vzeme 900lv a tezi deto pochvat do 5-tata godina sa s 480 startova kato do 5-tata godina stave na 640 leva taka ,che zamisli se koi za 640 lv shte si gleda suvestno rabotata kato vseki 2-ri zvani nanqkvi guzolijeshti nachalnici I oniq gi navikat shtoto toq tarikat dal na nachalnika edna shepa stinki ili 2 parjoli... korupciqta v MVR e ot nai visokite mesta kato na niskite ne se dopuska da ima korupciq zadamoje da ima mediini izqvi ako nqkoi se izpusne da vzeme za da se zamajat ochite na horata za golemite zloupotrebi