Отидете към основна версия

10 159 8

Honda NSX GT3 е готова за битка

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • gt3

Състезателната версия на второто поколение от легендарният модел на Honda, бе представено преди малко повече от два месеца на автосалона в Ню Йорк. Тази фотосесия обаче разкрива напълно готов за битка автомобил облечен само в панели от сурови въглеродни влакна. Повечето състезателни машини от сериите GT3 изглеждат зашеметяващо преди да бъдат облечени в лога и надписи на спонсори и NSX определено е един от тях.

Двигателят, който ще дава мощност ще бъде същия 3.5-литров V6 битурбо и то без особени промени. Скоростната кутия разбира се ще бъде шестстепенна секвенциална с пера зад волана, като задвижващите колела ще бъдат само задните. 

Тестове на автомобила бяха проведени по европейските и японските писти, а сега тя стъпи и на американска почва където е позната, като Acura. Покриването на хомологацията на автомобила за GT3 шампионата е извършено от Honda Performance Development, като финалният етап ще бъде през есента. 

Наскоро бе дебютът на NSX в оригиналния му вид в състезание - на класическото Пайкс Пийк, където автомобилът успя да спечели титлата в класа си Time Attack 2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини