Last news in Fakti

11 Юли, 2016 07:15 10 153 8

Honda NSX GT3 е готова за битка

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • gt3

Състезателната версия на второто поколение от легендарният модел на Honda, бе представено преди малко повече от два месеца на автосалона в Ню Йорк. Тази фотосесия обаче разкрива напълно готов за битка автомобил облечен само в панели от сурови въглеродни влакна. Повечето състезателни машини от сериите GT3 изглеждат зашеметяващо преди да бъдат облечени в лога и надписи на спонсори и NSX определено е един от тях.

Двигателят, който ще дава мощност ще бъде същия 3.5-литров V6 битурбо и то без особени промени. Скоростната кутия разбира се ще бъде шестстепенна секвенциална с пера зад волана, като задвижващите колела ще бъдат само задните. 

Тестове на автомобила бяха проведени по европейските и японските писти, а сега тя стъпи и на американска почва където е позната, като Acura. Покриването на хомологацията на автомобила за GT3 шампионата е извършено от Honda Performance Development, като финалният етап ще бъде през есента. 

Наскоро бе дебютът на NSX в оригиналния му вид в състезание - на класическото Пайкс Пийк, където автомобилът успя да спечели титлата в класа си Time Attack 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WRX

    0 0 Отговор
    Шедьовър !
  • 2 New Sportcar Xperimental

    0 0 Отговор
    Жалко,че Сена не е жив за да участва пак в проекта.Хубавото е,че Хонда се завърна отново в клас GT.

    Коментиран от #5

  • 3 Wow

    1 0 Отговор
    Страничната, предна линия някак си МНОГО прилича на R8. Леко copy-paste. Не че не е хубава колата от към технически характерситики, но можеха да следват тяхна линия.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Събрали са Ауди R8, Бугати Вейрон и Макларан P1 със спойлер от шампионата Gumpart! Старата NSX имаше душа и се свързваше със Италиански класики а тази, като я видиш се сещаш първо за други марки!
  • 5 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "New Sportcar Xperimental":

    Че Хонда кога са участвали в GT шампионатите,че ще се завръщат???
  • 6 интернета ви е малък

    0 0 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Super_GT

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "интернета ви е малък":

    Искаш да кажеш,че НСХ е участвала 15 години в японския ГТ шампионат и това автоматично я прави най-великата кола,така ли?А Мерцедес,Бентли,Ферари,Порше,БМВ,Ауди и др. марки,които имат хиляди победи и титли по световни и международни ГТ състезания какви ли коли ще са?Извънземни?
    Не се заяждам,не оплювам колата,страхотна е,ама ми става смешно когато японците изкарат някаква кола и феновете им започнат да го превъзнасят.Поне изчакайте да спечели 2-3 състезания и тогава се възхищавайте.Щото по картинка е едно,а на пистата съвсем различно.