Отидете към основна версия

7 560 13

Audi A6 влиза във фитнеса

  • audi-
  • a6

Шеф дизайнерът на Audi Марк Лихте възнамерява да затвори устите на критиците, които обвиняват марката в стилов консерватизъм. Петото поколение на A6 ще бъде форматирано изцяло в духа на поредицата шикозни прототипи от серията prologue, съобщава Autocar.

Новата A-шестица ще бъде малко по-голяма от сегашната. По неофициална информация габаритната дължина ще остане в рамките на 5-те метра, но междуосието ще нарасне в полза на пространството в краката на пътниците отзад, което пък означава по-къси надвеси.

Моделът ще наедрее и на широчина, с което "фасадата" му ще стане още по-внушителна. Подобно на A4, Q7 и Bentley Bentayga, следващата генерация на шестицата ще бъде построена на шасито MLB и ще олекне осезаемо въпреки нарасналите размери.

Очакваната диета ще доведе до вталяване в пределите на тон и половина. В комбинация с модернизираната гама от четирицилиндрови двигатели това ще намали значително апетита на модела.

Върховите модификации ще продължат да черпят сили от 3.0-литрови V-образни шестаци. В гамата ще се появи също 4.0-литровият осмак с два турбокомпресора от Porsche, както и големи турбодизели, сред които и уникалният 4.0-литров агрегат с електрически компресор от Audi SQ7.

На по-късен етап менюто ще се обогати с хибридни модификации с възможност за зареждане от битовата мрежа. По предварителна информация новото A6 ще дебютира в началото на 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини