Отидете към основна версия

3 461 5

Новият Mégane RS ще бъде само с пет врати

  • renault-
  • mégane-
  • renault sport-
  • rs

Следващото поколение на горещия хечбек Mégane Renault Sport ще се предлага само във версия с пет врати. Новината съобщава вицепрезидентът по дизайна на Режията Антъни Ло в интервю за британското сп. Autocar.

Инженерите на Renault изгарят от нетърпение да си върнат върховенството при автомобилите с предно предаване на "Нюрбургринг". Предишният Mégane RS 275 Trophy изгуби титлата от Honda Civic Type R, който на свой ред я отстъпи на Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Въпреки практичното си купе с пет врати и само две задвижващи колела, новият френски бързак ще разполага с над 300 к.с., убеден е Ло. За генерирането им ще се грижи стандартният за този сегмент 2.0-литров турбомотор.

Актуалният най-бърз Mégane RS 275 Cup-S ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.8 секунди. В Renault смятат, че с 20-30 коня отгоре този показател ще бъде подобрен чувствително. Съвсем не е изключено моделът да наследи системата за завиване с четирите колела от версията GT.

Новият RS ще бъде готов за пазара през 2018 г. От Autocar смятат, че ще бъде малко по-скъп от предшественика си и ще струва поне £24 000 (€28 700).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини