Last news in Fakti

18 Юли, 2016 12:21 3 457 5

Новият Mégane RS ще бъде само с пет врати

  • renault-
  • mégane-
  • renault sport-
  • rs

Следващото поколение на горещия хечбек Mégane Renault Sport ще се предлага само във версия с пет врати. Новината съобщава вицепрезидентът по дизайна на Режията Антъни Ло в интервю за британското сп. Autocar.

Инженерите на Renault изгарят от нетърпение да си върнат върховенството при автомобилите с предно предаване на "Нюрбургринг". Предишният Mégane RS 275 Trophy изгуби титлата от Honda Civic Type R, който на свой ред я отстъпи на Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Въпреки практичното си купе с пет врати и само две задвижващи колела, новият френски бързак ще разполага с над 300 к.с., убеден е Ло. За генерирането им ще се грижи стандартният за този сегмент 2.0-литров турбомотор.

Актуалният най-бърз Mégane RS 275 Cup-S ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.8 секунди. В Renault смятат, че с 20-30 коня отгоре този показател ще бъде подобрен чувствително. Съвсем не е изключено моделът да наследи системата за завиване с четирите колела от версията GT.

Новият RS ще бъде готов за пазара през 2018 г. От Autocar смятат, че ще бъде малко по-скъп от предшественика си и ще струва поне £24 000 (€28 700).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Upsi

    2 0 Отговор
    Поправете си статията, най-бързото рено на предно беше Renault Megane RS 275 Trophy-R не Cup-S разликата е, че Cup-S идва с 18 цолови джанти и Рекаро салон, климатроник и прочие, а Trophy-R с Акрапович система, салон от алкантра, 19 инчови джанти и прочие, но рекорда беше поставен именно с трофи версията
  • 2 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Новият Mégane RS ще бъде само с пет врати???? От заглавието ти иде на акъла че другите мегани са с по 6...7....8 или повече врати а този горкия САМО с 5
  • 3 Цветан Стоянов

    1 1 Отговор
    Най доброто на пазара в момента!

    Коментиран от #4

  • 4 teslЪ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Цветан Стоянов":

    Ти уред ли си? Рено винаги е било пълен кенеф и винаги са били разбивани от великия, вездесъщ, непреходен, вечен и съвършен Немски Премиум Бранд!!!
    Амин!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.