Отидете към основна версия

11 880 10

BMW-то на Елвис Пресли възкръсна

  • bmw-
  • 507-
  • елвс пресли

Преди две години баварската компания обяви официално, че започва цялостна реставрация на роудстъра 507, който в миналото е принадлежал на краля на рока Елвис Пресли. Рок легендата и бил собственик на въпросното BMW 507 от 1958 до 1962 година.

Елвис купува BMW-то, по времето, когато е отбивал военната си служба в Германия. През 1960-а си заминава заедно с автомобила за САЩ. Две години по-късно Елвис я продава, но новите собственици я пребоядисват и сменят оригиналния 3.2-литров V8 с двигател от Chevrolet.От 1968 година колата се намира в гаража на един калифорнийски инженер на име Джек Кастор. Преди две години той я предоставя на BMW, а желанието му е BMW-то да се върне в оригиналния си вид. Автомобилът е докаран в Мюнхен, където започва основната реставрация. Малко по-късно Джек Кастор умира.

Баварските инженери връщат в роудстъра стандартния му двигател и го пребоядисват в оригиналния му цвят. Сега всичко по реставрацията е напълно готово. BMW ще представи официално уникалния модел на 21 август, на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини