Отидете към основна версия

5 866 1

Франция със зелена светлина за автономните автомобили

  • франция-
  • автономни-
  • автомобили-
  • безпилотни

Страната взе решение да разреши тестовете на безпилотни автомобилни системи по пътната ѝ мрежа. Това е част от план наречен Nouvelle France Industrielle, който бе обнароден през 2013-та и вече е в действие. Той ще даде тласък на разработките свързани с индустриалния и производствения сектор на държавата, което естествено да рефлектира положително върху дохода на населението.

Планът включва още подкрепата към разработката на летателни апарати, следващо поколение TGV влакове, както и разработките на електрическите автомобили и станциите им за зареждане. Внимание ще бъде обърнато и на двигателите с вътрешно горене и особено на разхода под 2 литра на 100 километра. До сега странате позволяваше автономни разработки, само на вътрешните производители и то след голямо количество разрешителни и одобрения. С това решение за "разхлабване" те се надяват да стимулират икономиката си.

Другата причина за позволението е намаляването на пътните инциденти, до което ще доведат технологиите - няколко други страни вече заявиха, че автономните автомобили са решението на проблема. Очакваме обаче, в скоро време да се появят регулации относно безпилотните машини и техните нива на автономност. 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини