Отидете към основна версия

4 346 9

Здравей, Civic X!

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • париж 2016

Пресслужбата на Honda публикува първите официални снимки на десетото поколение на хечбека Civic, които по традиция са на северноамериканската версия на модела. Европейският вариант ще бъде показан на салона в Париж през октомври, а продажбите ще започнат в началото на 2017 г.

Десетата генерация на Civic се различава слабо от прототипа, представен през пролетта в Женева. На снимките се вижда върховата модификация Sport Touring, която се отличава с по-агресивен аеродинамичен пакет със заден спойлер, "раздути" прагове и двоен накрайник на ауспуха.

В Щатите новият Civic ще се предлага с 1.5-литров бензинов турбодвигател със 174 или 180 к.с. Максимумът на въртящия момент и в двата случая е 220 Нм. Трансмисиите са шестстепенна ръчна или вариатор.

По непотвърдена информация в Европа базовият двигател ще бъде еднолитров с мощност около 100 к.с. 1.5-литровият турбомотор също ще се предлага, а за феновете на нафтата е предвиден 1.6-литров дизел.

Оборудването на новия Civic ще включва светодиодни фарове, адаптивен круиз контрол, система за следене на движението в лентата и функция за предупреждение при предстоящ челен удар. Моделът ще може да се поръча с мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Догодина се очаква премиерата на суперспортната модификация Type R. По последни данни горещият хечбек ще бъде въоръжен с двулитров турбомотор, форсиран до 345 коня.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини