Last news in Fakti

15 Август, 2016 12:53 4 332 9

Здравей, Civic X!

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • париж 2016
Здравей, Civic X! - 1

Пресслужбата на Honda публикува първите официални снимки на десетото поколение на хечбека Civic, които по традиция са на северноамериканската версия на модела. Европейският вариант ще бъде показан на салона в Париж през октомври, а продажбите ще започнат в началото на 2017 г.

Десетата генерация на Civic се различава слабо от прототипа, представен през пролетта в Женева. На снимките се вижда върховата модификация Sport Touring, която се отличава с по-агресивен аеродинамичен пакет със заден спойлер, "раздути" прагове и двоен накрайник на ауспуха.

В Щатите новият Civic ще се предлага с 1.5-литров бензинов турбодвигател със 174 или 180 к.с. Максимумът на въртящия момент и в двата случая е 220 Нм. Трансмисиите са шестстепенна ръчна или вариатор.

Здравей, Civic X!

По непотвърдена информация в Европа базовият двигател ще бъде еднолитров с мощност около 100 к.с. 1.5-литровият турбомотор също ще се предлага, а за феновете на нафтата е предвиден 1.6-литров дизел.

Оборудването на новия Civic ще включва светодиодни фарове, адаптивен круиз контрол, система за следене на движението в лентата и функция за предупреждение при предстоящ челен удар. Моделът ще може да се поръча с мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Догодина се очаква премиерата на суперспортната модификация Type R. По последни данни горещият хечбек ще бъде въоръжен с двулитров турбомотор, форсиран до 345 коня.

Здравей, Civic X!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    0 0 Отговор
    Много грозна предница :(

    Коментиран от #6

  • 2 АДЖЕЙ

    0 0 Отговор
    КЛАСИ НАД ИСЛЯМО-ТУРСКИТЕ НЕМСКИ КЕНЕФи
  • 3 xxx

    0 0 Отговор
    Не съм впечатлен откровенно казано, но пък е американската версия... Да видим след 2 месеца в Париж както точно са измислили.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    http://www.honda.com.cn/funtec/product/CIVIC
  • 5 гозт

    1 0 Отговор
    На долния линк може да видите китайската/азиатската версия...от няколко месеца се среща нормално по улиците
  • 6 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо":

    Еееее,ми грозна е за теб,а за мен си е готина.То така е и с мадамите,сигурно ако ти видя русата приятелка която за теб е най-красива аз няма да е отразя.
  • 7

    0 0 Отговор
    По-добре е отпреди като дизайн, интересно как ще пренесат тези коне на R-ката на пътя, ако е само на предно.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от " ":

    Има една система при моторите за регулиране на мощност спрямо предавка, ако я вкарат ще е добре. Например: на 1ва има 220кс, на 2ра - 250кс, на 3та-280кс и е така, за да може да се напасне мощността към сцеплението и предавателните числа. Така мощен двигател ще разполага с пиковата мощ само на горните две предавки когато има достатъчно сцепление и няма да превъртат гумите.
  • 9 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от " ":

    Никак не могат да пренесат тези коне на пътя само с предно.Или по-точно ще е неприятно изживяване за някой,който не е професионален състезател.Никой не е успял да победи физиката.Дори хиперкара Кьонихсег не успя.Справка 20.07.2016г.-Нюрбургринг.