Отидете към основна версия

32 954 19

6 достъпни "драйвърски" автомобила

  • автомобили-
  • драйвърски

Започваме с уговорката, че определението "достъпни" е доста променлива величина. За повечето от нас и тези автомобили са недостъпни, но на фона на други бързи коли със сходни характеристики изброените по-долу са направо евтини. Иначе ще си говорим за сравнително масови модели на известни марки, които неочаквано за мнозина доставят удоволствие от шофирането.

Тук ще прескочим всеизвестните BMW-та и други премиум марки, както няма да се спрем и върху новите "американски мускули", въпреки че и от тях има прилични в ценово отношение автомобили. Ще стане дума за два модела от среден клас, за две градски резачки и за две малки купета. Ето ги.

Volkswagen Golf GTI/RСлед като Subaru прекрати производството на WRX STI, за своеобразен крал в класа на достъпните хечбекове с двойно предаване бе избран Golf R. Този автомобил е бърз и универсален. В него има достатъчно място за оборудване за къмпинг, има 4х4 система, за да не се притеснявате от снега, и наред с това е достатъчно добър и на писта. По-слабият му събрат GTI не е 4х4, по-маломощен е, но пък е значително по-евтин и предлага сходно удоволствие от шофирането.

Subaru WRXНовият WRX безусловно е най-добрият в цялата история на модела. Освен подобаващата мощност този автомобил притежава уникална управляемост. Subaru WRX впечатлява с боксер с турбокомпресор и традиционното постоянно задвижване на всички колела Symmetrical All Wheel Drive.

Toyota GT86Въпреки че не е популярно у нас, това купе едва ли се нуждае от сериозно представяне. Изключително леката конструкция в съчетание с ниско разположения боксер на Subaru са мечта за истинския автомобилист. Тази кола ускорява до 100 за седем секунди, но производителят не залага на това. Акцентът е феноменална управляемост.

Mazda MX-5Този лек като перце кабриолет е изключително драйвърски ориентиран. Любопитното е, че въпреки всички възможни мерки за безопасност, новата генерация тежи 1 057 килограма, което е съвсем малко повече отколкото оригиналната MX-5, появила се на бял свят преди 25 години. Според мнозина специалисти това е най-забавният сравнително евтин кабриолет.

Fiat 500 AbarthТази "въшка" разполага със 160 коня и тежи само 1 134 килограма. Благодарение на съвкупността от динамика и габарити модификацията 500 Abarth може да се определи като градски снаряд, а още по-хубавото е, че звукът ѝ е почти като на Ferrari.

Mini Cooper JCW/SКогато се говори за т.нар. хот-хечове, хората много често забравят за Mini. В тази насока това е един от най-недооценените автомобили от т.нар. премиум клас. А всъщност наточените изпълнения, обозначени с индекси S и JCW, предлагат страхотна управляемост, много як турбомотор и удивителна практичност.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини