Отидете към основна версия

12 318 25

Giulia си върна рекорда на "Нюрбургринг"

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • quadrifoglio verde-
  • рекорд-
  • нюрбургринг

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde детронира Porsche Panamera Turbo и отново е най-бързият седан на "Нюрбургринг", след като преодоля Северната дъга за 7 минути и 32 секунди. Видео от шампионската обиколка публикува италианското издание OmniAuto.

Миналия септември въоръжената с битурбиниран 2.9-литров V6 (510 к.с.) и шестстепенна механична трансмисия Giulia счупи рекорда за автомобил с четири врати на култова писта, преодолявайки "Зеления ад" за 7 мин. и 39 сек. През юни 2016 г. обаче постижението ѝ бе подобрено с една секунда от новото поколение на Panamera Turbo с 550 коня.

За новия рекорд италианците са използвали опционалната осемстепенна автоматична предавателна кутия ZF. Тази трансмисия сменя скоростите за 150 милисекунди, "значително по-бързо, отколкото могат да го направят ръчно най-добрите водачи в света".

По време на опита за рекорд зад волана на Giulia е седял тестпилотът на Alfa Romeo Фабио Франча. На най-дългата права на "Нюрбургринг" той е развил скорост от 284 км/ч. Quadrifoglio Verde ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди и развива максимална скорост 307 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини