Отидете към основна версия

11 148 9

Започна производството на Honda Civic X

  • honda-
  • civic

Броени дни преди официалната премиера на десетото поколение на хетчбека на Honda на автосалона в Париж, от компанията пуснаха видео от производствената линия във Великобритания, където ще бъде създавана европейската версия на модела. Тя споделя обща платформа с американския си събрат, както и 1.5-литровия турбодвигател и двата вида трансмисии - шестстепенната ръчна и безстепенната автоматична CVT.

Автомобилът е нарастнал значително на размери и това пряко рефлектира върху комфорта - слабото звено на японските автомобили. Багажното пространство гони размера на значително по-големите комбита с обем от 478 литра. Разнообразието от агрегати ще включва и 1.0-литров трицилиндров бензинов турбо, 1.6-литров дизел, както и 2.0-литровия турбо, който ще захранва бъдещия Type R.

Класът на хетчбековете е ужасно труден и пълен с конкуренти и все още Civic, не може да намери мястото си на европейския пазар. Той обаче, ще направи завръщане в Америка и ще допълни седанът и купето, които ще се предлагат там.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини