Отидете към основна версия

15 776 11

Renault изкарва Формула-E на магистралата

  • renault-
  • trezor-
  • париж 2016

Прототип на електрически суперавтомобил не само фокусира всички погледи на щанда на Renault в Париж, а по всичко личи ще се стане един от най-красивите експонати на цялото изложение. Инженерите на Режията са снабдили умопомрачаващия Trezor с двигател, с какъвто се състезават болидите e. Dams във Формула-E.

Електромоторът на зализаното купе развива 350 к.с. и 380 Нм, което му позволява ускорение от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Захранват го две батерии с индивидуално охлаждане на всяка от осите.

От Формула-E е и системата за рекуперация на кинетичната енергия при спиране.

Renault Trezor е дълъг 4 700, широк 2 180 и висок 1 080 милиметра. Обут е в 21-цолови гуми отпред и 22-цолови отзад и тежи 1 600 кг. Коефициентът на въздушно съпротивление е 0.22.

Каросерията на електрическата суперкола е изработена от въглеродни нишки. Кокпитът се намира под купол, който обхваща почти цялата горна част на купето.

Интериорът на Trezor е разработен в сътрудничество с френската компания KEIM-cycles, специализирана в производството на дървени рамки за велосипеди. Зад правоъгълния волан в стил Формула 1 са разположени три OLED-дисплея, покрити със закалено стъкло Corning Gorilla Glass.

Оборудване включва система за автономно управление и функция за моментално разпознаване на смартфон.

 

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини