Отидете към основна версия

16 704 11

Ето я новата Honda CR-V

  • honda-
  • cr-v

Японската компания Honda представи новата версия на кросоувъра CR-V. Петото поколение, което виждате на снимките е т.нар. американска версия, предназначена за пазарите в САЩ. Интересното е, че в моторната гама за първи път е включен двигател с турбо компресор.

Всъдеходът ще се предлага с 1.5-литров турбиниран четирицилиндров агрегат, който дебютира с десетото поколение на модела Civic. При CR-V този мотор е с мощност 190 конски сили, което е с 15 коня повече от мощността на Civic. Максималният въртящ момент е 243 Нм.

Освен този нов двигател в моторната гама на новото CR-V влиза досегашния 2.4-литров бензинов агрегат, който е атмосферен и разполага с мощ от 184 конски сили и пиков момент 244 Нм. И двата агрегата работят съвместно с вариаторна скоростна кутия.Автомобилът ще се предлага и само с предно предаване, и с 4х4 задвижване. Междуосието на новото CR-V е нараснало с 41 мм и вече е 2661 мм. Това позволява да се увеличи още повече пространството за краката на пасажерите на втория ред. То е по-голямо с 53 мм.

Екстериорът и интериорът на кросоувъра са изпълнени в стила на новия Civic. Новост са активните жалузи в радиаторната решетка, както и мултимедийната система в салона. Тя разполага с интегриран седеминчов дисплей и с поддръжка на интерфейсите Apple CarPlay и Android Auto.Списъкът с достъпни електронни помощници включва система за предупреждение и предотвратяване на фронтални удари, която е с възможност за разпознаване на пешеходци. Налични са още адаптивен круиз контрол и система за поддържане на автомобила в дадена лента.

Публичният дебют на новото CR-V ще се състои през ноември, по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис. Продажбите в Америка ще стартират през първата четвърт на следващата година. Предполага се, че европейската версия ще бъде представена през март 2017-а в Женева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини