Отидете към основна версия

16 043 6

Жените били по-люти от мъжете зад волана

  • изследване-
  • проучване-
  • статистика

Шофьорките са по-сприхави и раздразнителни от мъжете водачи, сочат резултатите от изследване сред хиляди британски автомобилисти, проведено от Hyundai и лондонския университет "Голдсмитс". Според получените данни дамите реагират с 14% по-агресивно от представителите на силния пол, когато им подават сигнал с клаксон, крещят им или ги наставляват как да карат. 13% повече жени, отколкото мъже, пък се вбесяват ако друга кола в потока се престои пред тях без подаване на мигач.

Проучването показва, че 51% от британските автомобилисти обичат да карат, защото това им дава чувство за свобода. 19 на сто сочат за основна причина да използват автомобил мобилността, а 10% - независимостта. 29% от респондентите заявяват, че общуват по-лесно с други хора, когато са зад волана, а 14 на сто признават, че шофират по-добре ако имат с кого да си говорят.

Повече от половината участници в изследването (54%) твърдят, че пеенето ги прави щастливи в колата. 70% предпочитат поп музика, а 61% слушат рок. Внушителните 84% са най-доволни и спокойни зад волана, когато пътят е празен. 78 на сто от британските водачи обичат да карат сред извънградски пейзажи, а 69% - покрай морето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини