Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 11:30 16 032 6

Жените били по-люти от мъжете зад волана

  • изследване-
  • проучване-
  • статистика
Жените били по-люти от мъжете зад волана - 1

Шофьорките са по-сприхави и раздразнителни от мъжете водачи, сочат резултатите от изследване сред хиляди британски автомобилисти, проведено от Hyundai и лондонския университет "Голдсмитс". Според получените данни дамите реагират с 14% по-агресивно от представителите на силния пол, когато им подават сигнал с клаксон, крещят им или ги наставляват как да карат. 13% повече жени, отколкото мъже, пък се вбесяват ако друга кола в потока се престои пред тях без подаване на мигач.

Проучването показва, че 51% от британските автомобилисти обичат да карат, защото това им дава чувство за свобода. 19 на сто сочат за основна причина да използват автомобил мобилността, а 10% - независимостта. 29% от респондентите заявяват, че общуват по-лесно с други хора, когато са зад волана, а 14 на сто признават, че шофират по-добре ако имат с кого да си говорят.

Повече от половината участници в изследването (54%) твърдят, че пеенето ги прави щастливи в колата. 70% предпочитат поп музика, а 61% слушат рок. Внушителните 84% са най-доволни и спокойни зад волана, когато пътят е празен. 78 на сто от британските водачи обичат да карат сред извънградски пейзажи, а 69% - покрай морето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без нерви

    8 0 Отговор
    По-люти и многооооо тъпи.Нова кола от салона-женами я направи на войнишко канче за половин година.И все някой-друг и е виновен.То бордюрите прекален високи-то кашпите не са си на мястото-то съседните коли не са паркирали като хората-то трамвая е прекалено голям!!!!!!НЕМАМ нерви вече пичове....ША я избича една манивела вече у кратунделата..........Язък и за двете виши образования.....

    Коментиран от #3, #4

  • 2 брим

    2 0 Отговор
    До "без нерви", купи й на женат ти карта за градски транспорт, 'щот нали се сещаш, че не стардаш само ти. Една таква кокошка не остави не ударена кола на паркинга пред блока, а някои посърадаха многократно.
    За всички пострадали от неадекватно женско шофиране поздрав с песента "Курица" на Семен Слепаков (напишете в YouTube)

    Там всичко е казано ;)
  • 3 ДИДО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "без нерви":

    Баце,закъсячил си го яко...
  • 4 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "без нерви":

    Не че ще ти помогна-ама не си единствен ти такъв.Мойта карала от работата до вкъщи на ръчна-а като и обясних че накладките са се изтъркали,ми каза че аз съм виновен-бил съм сложил дебели накладки?!?!?!!!?!Представяш ли си.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Димитър Колев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    ХА-ХА-ХА ЯКОООО! Ама иначе поне явно е забавна жена ти.....
  • 6 манячето

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Хахахахахахахаха :)))))))))))))))))))))))))