Отидете към основна версия

14 174 23

Нова японска S-Klasse догодина

  • lexus-
  • ls-
  • lf-fc-
  • lc

Актуалният Lexus LS е истински ветеран в сегмента на луксозните лимузини. Произвежда се от 2006 г. и е малко по-млад от Mercedes-Benz S-Klasse W221. Миналата година японците са успели да продадат едва 7 165 бройки от модела в Щатите, а в Европа LS са избрали едва 131 купувачи, което добре илюстрира острата нужда от нов флагман.

В специализираните японски издания плахо започват да изплуват подробности за следващото поколение на LS. Някои списания от Страната на изгряващото слънце дори публикуваха компютърно генерирани изображения на новата лимузина, базирани на прототипа LF-FC от миналогодишния Токийски автосалон.

В основата на следващия LS ще залегне глобалната платформа GA-L, проектирана специално за луксозни модели с надлъжен двигател. На това шаси е построено купето LC 500, което дебютира през януари в Детройт. Според японското сп. Best Car петата генерация на флагманския Lexus ще бъде истински гигант с дължина 5 225 мм, междуосие над 3 метра и широчина в "раменния пояс" от порядъка на 190 см.

Значителни промени предстоят в технически план. Сегашният 5.0-литров V8 с атмосферно пълнене ще продължи да се предлага на пазарите в Северна Америка, Китай и Близкия Изток, но в Япония и Европа ще отстъпи място на 3.0-литров V6 с два турбокомпресора. Ще има и хибридна модификация с 3.5-литров шестак и електромотор.

Продажбите на новата японска S-Klasse започват през есента на 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини