Отидете към основна версия

39 880 8

TUV: Най-надеждните автомобили

  • tuv-
  • автомобили-
  • надеждност
Mercedes-Benz GLK

Германската асоциация за технически надзор на автомобилите, разпространи своя версия по въпроса за това, кои са най-надеждните автомобили. Немците анализират резултатите от девет милиона технически прегледа и въз основа на тези данни правят класацията.

Германските специалисти от YUV имат съвсем различен подход при оценката си, в сравнение с техните американски колеги от Consumer Reports. Докато американците казват кои според тях са най-надеждните марки, то експертите от TUV определят най-надеждните автомобили по модели.

Оценката на всеки модел зависи от средното число на техническите неизправности, открити по време на техническия преглед. И така, най-надеждните коли в категорията до тригодишни возила според TUV са кросоувърът Mercedes-Benz GLK и Porsche 911. И при двата модела проблеми се забелязват само при 2.1% от прегледаните автомобили.При колите на възраст седем години като най-надеждна е посочена Mazda2, при която проблеми се откриват само при 6.8% от автомобилите. Що се отнася до районите в Германия, където автомобилите са с най-малко проблеми, то статистиката също е много интересна.Като областта с най-малко развалящи се автомобили е посочена Саксония. Експертите обясняват това, с факта, че в бившата ГДР много често собствениците на автомобили са си ремонтирали сами автомобилите и до ден-днешен имат навик да отварят капака на колата си и да проверяват основните възли и агрегати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини