Отидете към основна версия

10 125 21

Състезателно Renault Megane от Prodrive

  • renault-
  • megane-
  • раликрос-
  • герлан чичерит

Новото поколение на един от най-известните френски хечбеци - Renault Megane е много обещаващо, но на бял свят все още не се е появила по-интересна версия. Това явно вече е минало, защото английската моторспорт компания Prodrive ще влезе в световния раликрос шампионат с върховна карбонизирана машина изградена на базата на Megane.

Свикнали сме да чуваме името на компанията комбинирано с друг автомобилен производител - Subaru и го свързваме с общо шест титли във WRC, но японците явно нямат намерение да наблягат на пълна програма. Автомобилът за жалост няма да влезе в този сезон, а в следващия, но очакваме да го видим в движение през есента - изграждането на подобен болид от нулата изисква достатъчно много разработки и тестове.

Мощността от 600 конски сили и 900 Нютонметра ще идва от 2.0-литров турбодвигател, но не е ясно дали ще бъде изграден на базата на френския агрегат или ще става въпрос за изцяло нов. Теглото ще бъде в рамките на 1300 килограма, като комбинацията между него и мощността ще са предпоставка за ускорение от 0 до 100 за... 2 секунди на настилки с ниски нива на сцепление.

Зад волана ще бъде фрийстал ски шампионът Герлан Чичерит - автомобилите не са нещо ново за него - той бе човекът зад волана на това MINI, което успя да направи задно салто в Алпите.

Директорът на Prodrive Дейвид Ричърдс споделя, че един от най-бързо развиващите се моторни спортове им дава възможност да използват всичкия си инженерен опит, за да създадат автомобил способен да спечели световната титла. "Герлан е много талантлив пилот и ние ще гледаме напред в развитието на автомобил, с който всички да се гордеят.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини