Отидете към основна версия

7 824 11

Maserati отзовава Levante за четвърти път за 4 месеца

  • maserati-
  • levante-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

3 299 кросоувъра Levante, продадени на територията на САЩ, ще трябва да посетят сервизите на Maserati за отстраняване на възможни неизправности, съобщава американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA). Това е четвъртата кампания, обявена от елитния италиански производител в рамките на четири месеца.

Миналия декември Maserati отзова всички продадени всъдеходи от новия модел заради проблеми с електрониката в студено време и възможно изключване на камерата за движение на заден ход. През януари пък собствениците на S-версията на Levante трябваше да посетят сервизите за преинсталиране на управляващия софтуер на бордовия компютър. Кампанията се наложи заради риска от самоизключване на двигателя и самоволно превключване на скоростната кутия на неутрална при ниски скорости.

Черната серия продължи и през февруари, когато бяха отзовани Levante, Ghibli и Quattroporte заради възможни повреди по снопа от кабели, захранващи механизмите за електрическо регулиране на седалките, за да се избегне риск от късо съединение.

Поредната сервизна кампания пак е предизвикана от възможен дефект на трансмисиите. Осемстепенният автоматик явно продължава да превключва самостоятелно на неутрален режим. Проблемът с изключващите се двигатели също не е отстранен напълно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини