Отидете към основна версия

25 362 16

Трябва ли да се тунингова Nissan GT-R?

  • nissan-
  • gt-r-
  • тунинг

Един бърз преглед на специализираните страници по темата в интернет много бързо дава отговор на този въпрос. Не всевъзможни места в мрежата е показано, как GT-R лесно може да се форсира до 800, 1200 и даже до 2 500 к. с. Иначе казано, в днешно време GT-R се явява своеобразен крал сред тунингованите автомобили. Съвсем наскоро един GT-R доработен от AMS Performance измина класическата драг дистанция от четвърт миля за 6.937 секунди и гордо влезе сред т.нар. "шестсекундни автомобили".

Така че собствениците на McLaren-и, например спокойно могат да си вземат своите "десетсекундни коли" и да си отидат вкъщи. Когато още GT-R R35 се появи на бял свят, той много бързо унищожи конкурентите и на драг трасето, и на пистата, въпреки че беше по-тежък и според мнозина старомоден. Само, че тази кола струваше $70 000, което са си направо жълти стотинки по разбиранията за суперкар. Ще припомним, че тази машина ускорява до 100 км/ч за малко над 3 секунди, а на Нюрбургринг направи за смях култовото Porsche 911 Turbo.Новата генерация на GT-R повтори успеха на предшественика си и даже направи това още по-убедително. Само, че и той не се размина без намесата на тунинг специалистите. На автомобилните фенове им потекоха лигите само при мисълта какво може да се изкара от стандартния V шестак. Само, че на инженерите от Nissan това хич не им се нравеше и никога не са приемали доработките на GT-R като нещо нормално. За тях GT-R е съвършен. Колата е "изваяна" в аеродинамичен тунел и двигателят, скоростната кутия и окачването са оптимизирани и изцяло съобразени с това.

Даже в първите ръководства за експлоатация, които се предлагат за GT-R, изрично пише: "Несъгласувани модификации по автомобила са напълно забранени". Естествено никой не се съобразява с тази наредба и доработките продължават с пълна сила. В последното упътване, което върви с новите GT-R-и вече няма забрана за тунинг, но и тук личи несъгласието на японците с доработките. В него се казва, че при всяка външна намеса, гаранцията на автомобила не важи. Това обаче не спря тунинг ателиетата, а резултатите вече са на лице. GT-R с 2 500 коня навярно съвсем не е пределът на възможностите, колкото и да се сърдят знаменитите Takumi майстори от Страната на изгряващото слънце.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини