Отидете към основна версия

11 681 6

Ясна е мощността на Lamborghini Urus

  • lamborghini-
  • urus

Информацията около дългоочаквания SUV на компанията от Санта Агата, Болонезе, която създава автомобилни великолепия, постепенно се разкрива. От няколко години прототипи кръстосват автомобилните салони и конкурси без да има ясна информация, но сега мениджър на компанията разкри една от най-важните характеристики - мощността.

Освен, че ще бъде първият автомобил на Lamborghini с принудително пълнене, той ще се бори и за титлата за най-бърз SUV, като това няма да е много трудно, защото под капака ще се крие V8 битурбо двигател с 650 конски сили. Това са с 50 повече от тези на Bentley Bentyaga, а и със сигурност теглото тук ще бъде много по-ниско от това на английския джентълмен, който само във външния си вид говори за високо тегло.

Специално за този модел производителят разшири почти двойно производствените си мощности, които вече достигат 150 хил. квадратни метра, като повече от 150 души са били наети от началото на 2016-та до сега, а се очаква още 500 човека да заемат позиции при старта. През изминалата година са създадени общо 3457 автомобила, като се очаква да се добавят още по 1000 броя от SUV-то към тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини