Last news in Fakti

21 Май, 2017 13:03 11 673 6

Ясна е мощността на Lamborghini Urus

  • lamborghini-
  • urus
Ясна е мощността на Lamborghini Urus - 1

Информацията около дългоочаквания SUV на компанията от Санта Агата, Болонезе, която създава автомобилни великолепия, постепенно се разкрива. От няколко години прототипи кръстосват автомобилните салони и конкурси без да има ясна информация, но сега мениджър на компанията разкри една от най-важните характеристики - мощността.

Освен, че ще бъде първият автомобил на Lamborghini с принудително пълнене, той ще се бори и за титлата за най-бърз SUV, като това няма да е много трудно, защото под капака ще се крие V8 битурбо двигател с 650 конски сили. Това са с 50 повече от тези на Bentley Bentyaga, а и със сигурност теглото тук ще бъде много по-ниско от това на английския джентълмен, който само във външния си вид говори за високо тегло.

Специално за този модел производителят разшири почти двойно производствените си мощности, които вече достигат 150 хил. квадратни метра, като повече от 150 души са били наети от началото на 2016-та до сега, а се очаква още 500 човека да заемат позиции при старта. През изминалата година са създадени общо 3457 автомобила, като се очаква да се добавят още по 1000 броя от SUV-то към тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сап

    6 11 Отговор
    Да се пробва с X6M

    Коментиран от #4

  • 4 Х18

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сап":

    Ахахахахахахахаха, хайде сега да си изпием хапчетата и по леглата!
  • 5 Писна ми

    9 3 Отговор
    Писна ми от мутромобили.
    Шофьорите на:
    BMW X5, X6, 7-series, 5-series
    Mercedes S-class, G-class, GL... ML ...
    Audi A6, A8, Q7 ....
    са най-агресивните нахалници на пътя! Не зачитат никой и си мислят че са сами на пътя. Хлапаците си мечтаят да са като тях.
    Мутренски чалга манталитет в мутренска държава...

    Коментиран от #6

  • 6 гостенин

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Писна ми":

    Колега и на мен ми писна от простаци в тази държава, но те са в всички прослойки! И аз имам БМВ 5-та серия, сравнително ново и черно на цват! Имам също и ситроенче Ц-3 от 2012г на жена ми, беличко. Е с БМВ- то на магистралата, никой не смее гък да ми каже! Със Ситроенчето въпреки, че си върви с 140 - 150 по магистралата, все преча на разни селски бекове с 20 годишни кошнички от среден клас с спойлер на капака и летНи джанти, ама нали Ситроенчето е по-мъничко и бяло! Та въпроса е в мисленето и манталитета, това е истината!!!