Отидете към основна версия

25 Май, 2017 13:51, обновена 25 Май, 2017 13:51 24 723 22

Audi представи А5 с АГУ

  • audi-
  • a5-
  • g-tron

По време на ежегодния фестивал на VAG в Австрия, марката Audi показа една интересна концепция, работеща на газ. По-конкретно става дума за модела A5 g-tron, агрегатът на който се задвижва от метан. От компанията заявиха, че продажбите на серийната версия ще стартират от лятото на тази година.

Освен с фабричната газова уредба, модела впечатлява и със странното си екстериорно оформление. Колата е решена в два цвята, като основният черен постепенно прелива в син в задната част на автомобила. Освен това визията се отличава и с изменена форма на задните светлини.В салона дизайнерите са използвали естествена кожа и алкантара, както и голямо количество карбонови детайли. Под капака на A5 g-tron е монтиран двулитров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 170 конски сили. Максималният въртящ момент на агрегата е 270 Нм.

Моментът се предава на колелата през седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя, но за серийната версия ще е налична и шестстепенна механична скоростна кутия. Резервоарът на колата, който е с капацитет 19 килограма, е изработен от специален многослоен материал, включващ армиран карбон.От място до 100 км/ч. новото Audi A5 g-tron на метан може да ускори за 8.5 секунди, а максималната му скорост е 226 км/ч. Средният разход на метан е 3.8 килограма на 100 километра пробег. При използване на бензин разходът е 5.6 литра на 100 километра.

С едно зареждане само на метан, A5 g-tron може да измине разстояние от 500 километра. Когато в специалния резервоар остане 0.6 килограма газ, автомобилът автоматично превключва на бензин и може да измине още 450 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини