Отидете към основна версия

11 133 13

Началото на нова ера в компактния клас. Новият Mercedes-Benz B-Klasse

  • mercedes-benz-
  • b-klasse

 

"Никой модел в историята на Mercedes-Benz не е претърпявал толкова много нови разработки, въведени с един замах.”, проф. Д-р Томас Вебер, член на Управителния съвет, отговарящ за Group Research и Mercedes-Cars Development. „Бъдещите клиенти на B-Klasse ще се възползват от този значителен скок по отношение на образцова икономичност и ниски вредни емисии, съчетани с удоволствие от шофирането, изобилие от пространство и най-високите стандарти на безопасност на разположение в този клас".
 
Второто поколение на автомобила B-Klasse възвестява нова ера при компактните превозни средства на Mercedes-Benz по отношение на дизайна и технологиите. Задвижващата система е изцяло обновена: четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели с директно впръскване и турбокомпресор, трансмисия с двоен съединител и ръчна скоростна кутия. Няколко нови системи, влизащи в помощ на водача.
Задвижването е проектирано за максимална ефективност. Четирите нови четирицилиндрови двигатели (вътрешно обозначение M270) бележат началото на изцяло нова серия от двигатели. Горивният процес се основава на системата за директно впръскване на Mercedes-Benz от трето поколение, представена миналата година с двигателите BlueDIRECT V6 и V8. Приложението в B-Klasse бележи дебюта на тази технология в компактния сегмент. Новите четирицилиндрови двигатели са проектирани както за напречна, така и за надлъжна инсталация. В новия B-Klasse те са с първоначален работен обем от 1.6 л, като B 180 притежава мощност от 90 kW (122 к.с.), а B 200 – 115 kW (156 к.с.). Максималната им тяга от съответно 200 и 250 Nm се достига при скорост на двигателя от 1250 оборота в минута.
Разходът на гориво на новия B-Klasse е с до 21 процента по-нисък от този на предшественика му. Всички двигатели са фирмена разработка. И двата дизелови модела (B 180 CDI BlueEFFICIENCY и B 200 CDI BlueEFFICIENCY) сега изразходват 4.4 л/100км (съответно 114 гр и 115 гр CO2/км) – техните предшественици се нуждаеха от 5.2 л/100км. Голям напредък има и при бензиновите двигатели: въпреки значителното усъвършенстване на производителността на B 180 BlueEFFICIENCY и B 200 BlueEFFICIENCY, те вече изразходват само 5.9 л/100км (съотвено 137 гр и 138 гр CO2/км), подобрение от до 12 процента спрямо предшестващите модели.
 
Новият B-Klasse (дължина/ ширина/ височина: 4359/1786/1557 мм) е типичен спортен турър от Mercedes-Benz, предлагащ изобилие от пространство в съчетание с впечатляващи динамични показатели. Характерните линии на екстериорния дизайн подчертават тези атрибути: предница и задница със спортен, подчертано широк дизайн, издадена решетка и фарове, простиращи се по страните на автомобила. Задницата разполага с широк прозорец, двойни фарове и голям заден капак с нисък товарен праг. 
 
По отношение на интериора новата модификация на B-Klasse също не отстъпва. Много от характеристиките на B-Klasse досега са били запазена марка на по-високи класове автомобили. Те въплъщават разбиранията на Mercedes-Benz за качество и естетика. Съществува опция за кожено табло ARTICO с шевни детайли, например. Четири пакета (Chrome, Sports, Exclusive и Night package) дават възможност за индивидуализация според личния вкус на клиента. Висококачествени материали и фино структурирани повърхности, стилни детайли, прецизност на изработката и нов простор – интериорът на B-Klasse задава нов стандарт в компактния сегмент.
 
Новият B-Klasse е в продажба от ноември 2011г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини