Last news in Fakti

6 Декември, 2011 09:55 11 121 13

Началото на нова ера в компактния клас. Новият Mercedes-Benz B-Klasse

  • mercedes-benz-
  • b-klasse

 

"Никой модел в историята на Mercedes-Benz не е претърпявал толкова много нови разработки, въведени с един замах.”, проф. Д-р Томас Вебер, член на Управителния съвет, отговарящ за Group Research и Mercedes-Cars Development. „Бъдещите клиенти на B-Klasse ще се възползват от този значителен скок по отношение на образцова икономичност и ниски вредни емисии, съчетани с удоволствие от шофирането, изобилие от пространство и най-високите стандарти на безопасност на разположение в този клас".
 
Второто поколение на автомобила B-Klasse възвестява нова ера при компактните превозни средства на Mercedes-Benz по отношение на дизайна и технологиите. Задвижващата система е изцяло обновена: четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели с директно впръскване и турбокомпресор, трансмисия с двоен съединител и ръчна скоростна кутия. Няколко нови системи, влизащи в помощ на водача.
Задвижването е проектирано за максимална ефективност. Четирите нови четирицилиндрови двигатели (вътрешно обозначение M270) бележат началото на изцяло нова серия от двигатели. Горивният процес се основава на системата за директно впръскване на Mercedes-Benz от трето поколение, представена миналата година с двигателите BlueDIRECT V6 и V8. Приложението в B-Klasse бележи дебюта на тази технология в компактния сегмент. Новите четирицилиндрови двигатели са проектирани както за напречна, така и за надлъжна инсталация. В новия B-Klasse те са с първоначален работен обем от 1.6 л, като B 180 притежава мощност от 90 kW (122 к.с.), а B 200 – 115 kW (156 к.с.). Максималната им тяга от съответно 200 и 250 Nm се достига при скорост на двигателя от 1250 оборота в минута.
Разходът на гориво на новия B-Klasse е с до 21 процента по-нисък от този на предшественика му. Всички двигатели са фирмена разработка. И двата дизелови модела (B 180 CDI BlueEFFICIENCY и B 200 CDI BlueEFFICIENCY) сега изразходват 4.4 л/100км (съответно 114 гр и 115 гр CO2/км) – техните предшественици се нуждаеха от 5.2 л/100км. Голям напредък има и при бензиновите двигатели: въпреки значителното усъвършенстване на производителността на B 180 BlueEFFICIENCY и B 200 BlueEFFICIENCY, те вече изразходват само 5.9 л/100км (съотвено 137 гр и 138 гр CO2/км), подобрение от до 12 процента спрямо предшестващите модели.
 
Новият B-Klasse (дължина/ ширина/ височина: 4359/1786/1557 мм) е типичен спортен турър от Mercedes-Benz, предлагащ изобилие от пространство в съчетание с впечатляващи динамични показатели. Характерните линии на екстериорния дизайн подчертават тези атрибути: предница и задница със спортен, подчертано широк дизайн, издадена решетка и фарове, простиращи се по страните на автомобила. Задницата разполага с широк прозорец, двойни фарове и голям заден капак с нисък товарен праг. 
 
По отношение на интериора новата модификация на B-Klasse също не отстъпва. Много от характеристиките на B-Klasse досега са били запазена марка на по-високи класове автомобили. Те въплъщават разбиранията на Mercedes-Benz за качество и естетика. Съществува опция за кожено табло ARTICO с шевни детайли, например. Четири пакета (Chrome, Sports, Exclusive и Night package) дават възможност за индивидуализация според личния вкус на клиента. Висококачествени материали и фино структурирани повърхности, стилни детайли, прецизност на изработката и нов простор – интериорът на B-Klasse задава нов стандарт в компактния сегмент.
 
Новият B-Klasse е в продажба от ноември 2011г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 serpentiny

    1 1 Отговор
    Страхотно изглежда! Просто стандарт за качество.
    Браво за новата им визия!
  • 2 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    mercedes benz kakto vinagi s dobar nov model.tova e markata za avtomobili.evala.
  • 3 Перо

    1 1 Отговор
    Каква нова ера с това грозотило, чувате ли се какви ги дрънкате?! Пълна липса на въображение, а стандартите други вече са ги постигнали. Аман от простотии!!!
  • 4 stenly

    0 1 Отговор
    опазил ни господ от новата ера във автомобилостроенето. А относно иновациите и изцяло новото излъчване ...амии, все същите еднотипни, скъпи и тн. тъпотии. Моля да бъда извинен за грубото изказване но това със новостите си е чисто промиване на мозъци-все пак не сме задръстени Германюги че като ни кажат че едно нещо е хубаво и да трябва да го харесаме.
  • 5 М_SUX

    1 0 Отговор
    Жалко, че не разбираш къде живееш ... ти живееш в кенефа на Европа а си тръгнал да говориш против германците ..... оелле .. покажи ми друга семейна кола с екстри като на Р или новата Б класа? Виждал ли си се какво караш, не Ви ли писна да се залъгвате, че в България е най-хубаво и да си казвате "може да нямам 5 лева в джоба ама съм повече от германците" .... това си го набивате в главите без дори да се замислите колко сте зле....
    Коментара не цели да обиди никой просто отразява реалността и моля да не бъде трит.
    Благодаря!
  • 6 jfij

    0 1 Отговор
    Хюндай и Киа - автомобили на бъдещето като цена и качество..
    Оставете ги тези немските....не са по нашия джоб и няма качество вече в тях.
  • 7 Майро ЖДМ

    1 1 Отговор
    По-грозно бижу и отвъм и отвътре не съм виждал.Кви иновации кви технолоогии.В кое?В новите шевове по таблото ли...?Бул ш.тс...някой ше цъка с език на тия шевове.Оправдават си цената с празни приказки и гръмка реклама и добре ,че има кой да им вярва за да се продават
  • 8 вик

    1 1 Отговор
    Добър Стил и класа. Браво
  • 9 The Bear

    1 1 Отговор
    Външната визия на старата Б класа повече ми допадаше - тази в сравнение с нея изглежда разкривена и разбалансирана. Но въпрос на вкус:)
  • 10 sss

    1 1 Отговор
    хич не го бива
  • 11 Jinker

    0 1 Отговор
    Ама, това нов модел ли е? Прилича на 10 годишна кола отвън, ако не гледаме лед светлините. И какъв е този луксозен интериор в такъв клас автомобил?...
  • 12 520 zender

    0 0 Отговор
    Този модел на Мерцедес не ми е на сърце за разлика от женами например но със сигурност щом мечо значи е супер добър.
  • 13 Hyundai/Mercedes

    0 0 Отговор
    jfij - Napylno syglasen sym s twoeto mnenie. Goliam fen sym na Mercedes no ot kakto se kachih na Hyundai koreicite mi stanaha faworiti. Mnogo izpipani mashini (SantaFe po-specialno), nisyk razhod, s chip stava 190 konia i e dostoen supernik primerno na Q7 3.0 TDi ot kym wyrwene...prosto weliki...Inache tazi B klasa ne izglejda losha, i s toia BLUE Efficiency samo shte dushi gorivoto ;) Pozdrawi
    p.s. Sorry za latinicata