Отидете към основна версия

6 465 3

Bugatti Chiron тества нови гуми?

  • bugatti-
  • chiron

Навярно много хора се чудят, защо Bugatti все още не пускат Chiron в битката за най-висока максимална скорост. С появата на автомобила бе разгласено, че той лесно ще подминава границата от 450 км/ч, но до сега, така и не видяхме опит за постижение. Причината за това се крие в един много важен компонент при тази чудовищна скорост - гумите.

До момента никой производител не е осигурил гуми, с които да бъде подмината безопасно границата от 420 км/ч и за това Chiron е ограничен електронно да не я подминава, като гумите на автомобила са Michelin. Точно те обаче, според слухове разработват гума, с която ще бъдат възможни скорости до 450 км/ч. Причината да го споменем е появата на Chiron на Нюрбургринг в дните на производителите.

Битката ще бъде оспорвана, защото се задава и нова машина от американците Hennessey - Venom F5, която също има огромен потенциал според информацията разпространена преди дни. Интересното тук е, че рекордите не се определят само от машините на производителите, а има и други странични фактори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини