Last news in Fakti

29 Юни, 2017 07:15 6 460 3

Bugatti Chiron тества нови гуми?

  • bugatti-
  • chiron
Bugatti Chiron тества нови гуми? - 1

Навярно много хора се чудят, защо Bugatti все още не пускат Chiron в битката за най-висока максимална скорост. С появата на автомобила бе разгласено, че той лесно ще подминава границата от 450 км/ч, но до сега, така и не видяхме опит за постижение. Причината за това се крие в един много важен компонент при тази чудовищна скорост - гумите.

До момента никой производител не е осигурил гуми, с които да бъде подмината безопасно границата от 420 км/ч и за това Chiron е ограничен електронно да не я подминава, като гумите на автомобила са Michelin. Точно те обаче, според слухове разработват гума, с която ще бъдат възможни скорости до 450 км/ч. Причината да го споменем е появата на Chiron на Нюрбургринг в дните на производителите.

Битката ще бъде оспорвана, защото се задава и нова машина от американците Hennessey - Venom F5, която също има огромен потенциал според информацията разпространена преди дни. Интересното тук е, че рекордите не се определят само от машините на производителите, а има и други странични фактори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 1 Отговор
    Тази борба е безсмислена. Само за престиж и нищо повече. До 300 км/ч има къде да се кара, но повече на летището ли! Щом като гумите сега държат до 400 км/ч, да се борят за ускорение по време, от 0 до 300.
  • 2 незнайко

    1 1 Отговор
    Нещо като на този клип. https://www.vbox7.com/play:fb7ff26f53
  • 3 HONDA VTEC

    1 4 Отговор
    bezmislena i grozna kola za kompeksari.Ne kazvat che e oficialen test za6toto ima mn po evtini i byrzi koli i se pukat ot sram.Dori i civic type r koito dale4 ne e v tozi klas e v puti po-dobra i byrza.Da ne govorq i za rentabilnost.