Отидете към основна версия

8 272 6

Чували ли сте за суперкар пикап?

  • ford-
  • ranger ii-
  • суперкари-
  • пикапи

Суперкарите в своята същност са непрактични. Те са бързи, агресивно изглеждащи и снабдени с врати, отварящи се по непонятни схеми. Ако ви се наложи да отидете със суперкар в строителен магазин например, то най-вероятно ще можете да си тръгнете най-много с пакет пирони. Но веднъж, много-много отдавна, Ford прави опит да оправи този проблем.

Действието се развива през далечната 1966 година, когато Ford решава да премахне пропастта между суперкарите и практичните коли. Това става с прототипа Ranger II, който е направен по идея на хусожника-футурист Сид Мид. Резултатът е зашеметителен. Просто погледнете колата. Тя разполага с типичната аеродинамична предница за суперкар, със сложно отваряеми врати и с... огромен "леген" от пикап.

Това обаче не е всичко. Ranger II е ултрасъвременен пикап с custom пасажерски отсек. Първоначално автомобилът е двуместен, но впоследствие конструкторите измислят как да го трансформират в такъв с четири места. Задната част на кабината може да се удължи с 45 см, като заема от товарното пространство, но пък освобождава място за задни седалки.

Още нещо любопитно е свързано с ветроупорното стъкло на колата. То е ултра аеродинамично и е изработено от специален закален плексиглас. Така всички дизайнерски решения от онова време са интегрирани, при това доста добре, в този спортен пикап. Иначе колата е построена на платформата на едно от комбитата на Ford от 1963-а, но за съжаление от тогава този вълшебен сегмент на суперкари-пикапи пустее.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини