Отидете към основна версия

6 483 16

Peugeot ще се пробва с четириврато купе

  • peugeot-
  • 508

Модата на фастбековете с четири врати, наричани кой знае защо купета, няма да подмине и Peugeot. Продажбите на най-големия модел на марката не вървят добре (под 10 000 екземпляра за миналата година) и французите готвят промени за наследника на 508, пише L'Automobile Magazine.

Делът на традиционните седани като VW Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo и Citroen C5 в продажбите на европейския пазар постоянно спада. През 2016-а на Стария континент са купени едва 750 000 автомобила от този сегмент срещу 1.3 млн. преди само 10 години.

Виновници за спада са както все по-популярните SUV-та, така и четиривратите "купета", чиято мода започна с Mercedes-Benz CLS през 2004-а. Audi, BMW и Volkswagen бързо яхнаха вълната, но френските компании проспаха промените.

Peugeot се надява да навакса изоставането в следващата генерация на флагмана си. Според L'Automobile Magazine приемникът на 508 ще има не само версия с полегат покрив, а и ловно комби.

Новият модел ще бъде малко по-къс от сегашния (4.75 срещу 4.83 м), което е рядкост в днешно време. Автомобилът ще бъде построен на модулната платформа ЕMP2 и ще има междуосие от 2.8 метра.

Сигурен в гамата от двигатели засега е само новият 1.5-литров BlueDHi. Той ще се съчетава с 8-степенна автоматична трансмисия. Ще има и хибридна версия. За разлика от 508 RXH обаче тя ще комбинира бензинов, а не дизелов агрегат с електромотор.

Peugeot най-вероятно ще покаже новия си флагмански модел през март догодина на салона в Женева. Прогнозната цена на базовия модел според L'Automobile Magazine е около €31 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини