Отидете към основна версия

5 207 17

Състезателен Civic - TCR

  • honda-
  • civic

Има нещо много яко в новия шампионат за туристически автомобили TCR - той включва няколко от готините нови модели и напомня за един от най-култовите шампионати - DTM и то в неговата най-добра ера, защото в момента машините, които се състезават в него са много далеч от пътните си версии.

В TCR първоначално се включи Opel Astra, след това я последваха Golf и Leon Cupra, Civic и KIA Ceed, а най-новото попълнение бе RS3, с което имаме и български пилот - Пламен Кралев. Сега обаче, e време за новия Civic Type R разработен от специалистите, които във WTCC станаха първенци с предишния Civic - JAS Motorsport.

Новият самурай ще се възползва от нов аеродинамичен пакет, ново многоточково окачване за отзад, нови стабилизиращи щанги, както и новото по-широко междуосие на модела, който е порастнал значително. Директорът на JAS Motorsport - Мадс Фишер споделя, че те са радостни и развълнувани, че ще осигурят новия Honda Civic Type R TCR на отборите за следващия сезон и са благодарни на производителя за гласуваното доверие.

Както всички останали автомобили, Civic ще използва един задвижващ мост с 2.0-литров турбо двигател с не повече от 330 конски сили и 410 нютенметра и минимално тегло от 1250 килограма при ръчна скоростна кутия или 1285 кг със секвенциална скоростна кутия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини