Отидете към основна версия

20 599 35

Benz за бачкатори

  • mercedes-benz-
  • x-klasse-
  • nissan-
  • navara

Mercedes-Benz представи официално първия пълноценен пикап в историята си. X-Klasse, чийто прототип бе показан през есента на 2016 г., дебютира на специално организирано събитие в ЮАР.

Пикапът е построен на платформата на Nissan Navara. Предният мост е окачен на двойни напречни носачи, а задния - на петзвенна конструкция с пружини. Повечето модели от този клас има ресорно задно окачване.

Новата X-Klasse е дълга 5 340, широка 1 920 и висока 1 474 мм. Максималната товароносимост по каталог е 1 042 кг. Дължината на легена е 1 587, а широчината - 1 560 мм.

Първоначално пикапът на Mercedes-Benz ще се предлага с две версии на един и същ четирицилиндров турбодизел с обем 2.3 литра. Във версията X 220d той има един турбокомпресор и развива 163 к.с. и 403 Нм, а в X 250d е добавен втори нагнетател, благодарение на който мощността достига 190 коня, а въртящият момент - 450 Нм.

На малко по-късен етап в гамата ще бъде добавен 3.0-литров V6. Той развива 258 к.с. и 550 Нм. За някои пазари като Дубай и Мароко, например, е предвиден бензинов мотор със 165 коня.

За модела ще се предлагат две системи за двойно предаване. Модификациите с 2.3-литров мотор ще се оборудват с вариатор и възможност за отключване на предния мост, а шестцилиндровата версия ще има постоянно задвижване на четирите колела през 7-степенна автоматична трансмисия.

Независимо от утилитарния характер на автомобила дизайнерите на Mercedes-Benz са се постарали да придадат на външността и интериора фамилно сходство с леките коли на марката. X-мотивът се забелязва в отворите на вентилационната система.

Пикапът има волан с три спици, приборен панел с цветен екран и класическа система COMMAND с "шайба" и тъчпад. Скъпите версии имат отделно стоящ голям дисплей на информационно-развлекателната система. Предвидени са три модификации - Pure, Progressive и Power.

Продажбите на Mercedes-Benz X-Klasse започват в началото на 2018 г. в Германия и ЮАР. Базовата версия на модела ще струва €37 294, около €6 000 повече от Nissan Navara с двойна кабина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини