Отидете към основна версия

3 340 14

И Tesla се отказа от салона във Франкфурт

  • tesla-
  • франкфурт-
  • iaa

Все повече реномирани концерни няма да участват на панаира във Франкфурт

Снимка : БТА / АП

Международното автомобилно изложение във Франкфурт IAA Cars 2017, което ще се проведе между 14-ти и 24-ти септември, пое още един удар – американският производител на електрически автомобили Tesla обяви, че няма да участва в мероприятието.

От концерна споделиха, че търсят най-добрата възможност за влизане в контакт с клиентите си и на тази база оценяват подобен вид търговски панаири. Говорителят на Tesla допълни, че те не са класически автопроизводител и планират да взимат участие в мероприятия, в които презентирането на коли отговаря на нетрадиционния им стил.

Други автоконцерни също са отклонили поканата за автоизложението. Новият собственик на Opel, PSA, няма да изпрати дъщерните си марки Peugeot и DS. Fiat, Mitsubishi и Nissan също са решили да не представят новите си модели във Франкфурт.

Както през 2015г., така и сега британският производител на спортни автомобили Aston Martin и шведският автоконцерн Volvo няма да присъстват на мероприятието. Освен тях и от Rolls Royce не са запазили собствен щанд на салона.

Анализатори откриват тенденция в отношението на автопроизводителите към международните изложения. Според тях много от концерните се концентрират само върху определени мероприятия, а останалите се фокусират главно върху собствени презентации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини