Отидете към основна версия

5 044 5

Volkswagen обнови нестандартния си Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • sportsvan

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

След като през миналата година специалистите от Волфсбург модернизираха седмата генерация на своя бестселър Golf, сега дойде ред и за обновяване на най-неспецифичната версия на този модел. Става дума за модификацията Golf Sportsvan - един автомобил, който е слабо познат у нас, но се ползва с успех на пазарите в Западна Европа.

Наричаме Sportsvan нестандартен Golf, защото той не е нито хечбек, нито комби, нито ван (в йерархията на VW тази ниша се заема от Touran). Обновената версия на петвратия автомобил с висок таван беше представена във Франкфурт, но заради основната премиера T-Roc остана на заден план.

Всъщност колата търпи класически рестайлинг в средата на своя жизнен цикъл, като впечатлява с няколко основни новости. Sportsvan вече може автоматично да "пълзи" в задръстванията, както и да разпознава пешеходци сред останалите опасности пред него. Двигателната гама е попълнена от нови бензинови четирицилиндрови двигатели с обем 1.0 и 1.5 литра, които естествено са снабдени с турбокомпресори.

В салона на очи се набива новата мултимедийна система, която разполага и с жестово управление, а външно изменения се наблюдават в контурите на броните, радиаторната решетка и в основните светлини. Последните, които до този момент бяха ксенонови вече са диодни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини