Отидете към основна версия

4 412 25

Новото Porsche: малко новости, но изненадата ще е голяма

  • porsche-
  • mission e-
  • електромобили

В едно интересно изявление, дадено от шефа на руското подразделение на Porsche Томас Щерцел пред auto.mail.ru, се казва, че към момента информацията за новото Porsche е малко, но работата над него върви с пълна сила.

Доктор Щерцел говори за модела Porsche Mission E, който за първи път беше показан като концепция през 2015 година. Според него в началото на следващата година компанията ще покаже завършен сериен модел, който ще разполага с впечатляващи характеристики.

Мощността на колата ще е над 600 конски сили, а капацитетът на батериите ще позволява пробег от над 500 километра. Още нещо любопитно е, че зареждането на колата ще става за само 15 минути.

Това ще е възможно до 80% от новите зарядни станции Porsche Turbo Charging, които работят с напрежение от 800 волта. Иначе колата разполага с два електромотора, отговарящи за предната и задната оси.

Така предаването на момента става и към четирите колела. Вратите и пасажерските места са по четири, а за да достигне 100 км/ч на Mission E ще са необходими 3.5 секунди. Заради ниския общ център на тежестта поведението на колата в завои също ще е отлично, като Щерцел твърди, че на Нюрбургринг тази кола ще завърти обиколка за под 8 минути.

Ще припомним, че продажбите на първия сериен електромобил на Porsche ще започнат в края на 2019 г. на цени от $85 000. Това обяви шефът на компанията Оливер Блум. Сумата е по-малка не само от тази за Panamera, а и от по-мощните версии на основния конкурент Tesla Model S.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини