Отидете към основна версия

23 658 23

Какъв цвят кола се продава най-изгодно на вторичния пазар

  • употребявани автомобили-
  • цвят-
  • продажба

Едно интересно изследване, направено от сайта iSeeCars ни показва какъв цвят кола се продава най-изгодно на вторичните пазари. Оказва се, че най-малко влияе на цената жълтият цвят, като това обаче едва ли важи за нашия пазар. У нас жълти коли се купуват предимно за таксита и точно поради тази причина не се търсят от обикновени купувачи.

Втора и трета позиция се падат на оранжеви и зелени коли, които също не са на особена почит у нас. Останалите цветове и влиянието им върху препродажбата могат да се вземат предвид и в България. Петицата се допълва от бял и червен цвят, а най-трудно и с най-голяма загуба се продават златистите автомобили. Ето и подреждането по цветове и изменението на цената в проценти след третата година от производство.

Жълт - 27%
Оранжев - 30.6%
Зелен - 30.9%
Бял - 32.6%
Червен - 32.7%
Син - 33.5%
Кафяв - 33.5%
Сив - 33.5%
Черен - 33.6%
Сребрист - 34%
Бежов - 36.6%
Виолетов - 36.7%
Златист - 37.1%

Справка в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg показва, че най-кратко престояват обяви на автомобили със сребрист цвят, а след тях се нареждат черните и белите автомобили. Петицата се допълва от червени и сини употребявани коли. От тази статистика може да се направи извода, че у нас автомобилите с тези цветове се продават най-бързо и лесно.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини