Отидете към основна версия

19 Ноември, 2017 20:44, обновена 19 Ноември, 2017 20:44 58 229 134

3 отлични леки коли на старо за зимата

  • автомобили-
  • 4х4-
  • зима-
  • сняг

Зимата чука на вратата ни, повечето от нас са оборудвали автомобилите си със зимни гуми и чакат снега да падне. Има и такива обаче, които точно в този момент се чудят каква кола да си купят. Сега няма да спираме вниманието ви на популярните SUV-та. Те са отличен вариант за зимни условия, но не всички от нас ги предпочитат. За почитателите на леки автомобили предлагаме нашето виждане за три автомобила, които са отлични за зимата - един от D-сегмента, един от "Голфовия клас" и един субкомпактен мъник. Всички те могат да се намерят на старо в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg. Ето и нашите три предложения.

Subaru Legacy

Симетричната AWD система е почти толкова легендарна, колкото и Quattro задвижването на Audi. Заради нея марката Subaru е любима в северните щати на САЩ и Канада, както и във всички планински райони на Европа. Legacy е непретенциозен и в същото време изключително надежден автомобил, който има страхотна комби модификация. Топ версиите разчитат на 6-цилиндрови боксерни двигатели, а от няколко години насам в Европа се предлагат и с дизелов боксер. Outback изпълнението предпазва каросерията с допълнителни пластмасови протектори, а клиренсът на окачването е увеличен.

Audi A3 Quattro

А3 без Quattro е по-скоро добре тапициран Golf, отколкото истинско Audi. Комбинирайте с 1,8 литров турбобензинов двигател или с двулитровия TDI, за да имате кола, която ще бъде като залепена за пътя. Интелигентната система за двойно предаване на Quattro кара ентусиастите да полудяват през зимата, а нормалните хора просто са сигурни, че ще стигнат там закъдето са тръгнали. Стига да има път. Освен това А3 радва с добро качество на интериора и относително лесно обслужване. Второто поколение предлага огромен избор от модификации, включително 4-вратата версия Sportback, която изглежда още по-добре.

Fiat Panda 4×4

Не се заблуждавайте от компактните размери на тази кола. Тя е учудващо способна извън пътя, а (относително) тънките гуми й дават голямо предимство в дълбокия сняг. Второто поколение на Panda бе избрано за Автомобил на годината в Европа за 2004 г. и нетипично за италиански автомобил, е машина с добра надеждност. Освен това частите й са истински евтини. При употребяваните Panda трябва да се преглежда масления картер, тъй като заради ударите от камъчета ръждясва лесно. 4х4 версията разчита на електроника, която включва задния мост само при нужда. През останалото време Panda 4×4 се движи само чрез предните колела.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини