Отидете към основна версия

6 120 9

Новото Bentley е по-скъпо от Bugatti Chiron

  • bentley-
  • grand convertible-
  • mulliner

В Дубай, съвсем изненадващо се появи новото Bentley Grand Convertible by Mulliner. Ексклузивният кабриолет не беше демонстриран на нито едно от големите изложения, а просто тихомълком се появи в шоурума на британската марка в ОАЕ.

Както се вижда от названието, дизайнът е разработен от ателието Mulliner. В основата на Bentley Grand Convertible е заложен седанът Mulsann, което ясно личи от предната част на кабриото.

Иначе откритото Bentley е по-късо от седана със 100 мм и въпреки елементите за усилване на каросерията е по-леко. В салона, който е четириместен са използвани скъпа кожа е рядка дървесина.

Bentley Grand Convertible е оборудван с 6,75-литров V8 битурбо двигател, разполагащ с мощност от 530 к. с. Агрегатът работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия и ускорява от 0 до 100 км/ч за под 5 секунди.

Максималната му скорост пък превишава отметката 300 км/ч. От модела Bentley Grand Convertible ще бъдат произведени 19 екземпляра, като числото е избрано неслучайно и символизира годината 1919, когато е създадена марката.

Цената на кабриото е $3.5 млн., което е повече от цената на хиперкара Bugatti Chiron. В Германия пък, местни тунинг специалисти подготвят купе на Bentley Mulsanne, което трябва да се появи през 2018 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини