Отидете към основна версия

14 425 34

Новият най-бърз всъдеход в света е...

  • lamborghini-
  • urus

От Lamborghini разкриха основните ТТ данни на първия си автомобил с повишена проходимост Urus. Автомобилът ще се оборудва с четирилитров битурбо V8 мотор, който ще разполага с мощност от 650 конски сили и максимален въртящ момент 850 Нм.

Агрегатът ще работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия, като подобна скоростна кутия се монтира за първи път в автомобил Lamborghini. Така комплектован, тежащият 2 155 кг. Urus ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди, а максималната му скорост ще надхвърля 300 км/ч.

Досегашният най-бърз всъдеход в света - Bentley Bentayga лепеше стотака за 4.1 секунди. Останалите претенденти за званието Range Rover Sport SVR и Porsche Cayenne Turbo S правят упражнението за 4.5 и 4.1 секунди, съответно. Всъдеходът на Lamborghini има и най-големите спирачни апарати.

Въглеродно-керамичните дискове отпред са с диаметър 440 мм, а супортите са десетбутални. Отзад дисковете са 371-милиметрови и се притискат от четирибутални апарати.

За сравнение ще кажем, че предните дискове на Buggati Chiron са 420-милиметрови. В базовото оборудване влизат 21-цолови джанти, а като опция ще се предлагат 22- и 23-инчови.

Гумите също са специални - Pirelli P Zero Corsa с индекс L - Lamborghini. Urus е построен на платформата MLB Evo, на която се прави и настоящият най-бърз всъдеход в света Bentley Bentayga. Премиерата на Lamborghini Urus ще се състои на 4 декември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини