Отидете към основна версия

3 696 28

Безопасна ли е новата Honda Civic?

  • honda-
  • civic-
  • краштест-
  • euro ncap

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но така или иначе съмненията остават. В средата на тази година специалистите от Euro NCAP направиха първите краштестове на модела и оцениха безопасността с 4 звезди, което е доста незадоволителен резултат.

От Honda протестираха, но след като не успяха да постигнат по-силен резултат се заеха с преработката на модела. Сега японците предоставиха на Euro NCAP доработената версия на новия Civic, който обаче отново показа слабости.

С мъка японците се добраха до максималните 5 звезди, но забележките от Euro NCAP остават същите. Пасажерите на задните седалки получават сериозни травми в гръдната област при фронтален удар, незадоволителните подглавници на задните седалки не са променени и опасността от камшичен удар отново съществува.

А малкият манекен, имитиращ десетгодишно дете също не е достатъчно обезопасен. В предишните тестове травмите на главата на малкия манекен бяха оценени с критичното "червено ниво".

Сега травмите отново са на лице, но попадат в по-доброто "кафяво ниво". С други думи въпреки максималните 5 звезди за безопасност се оказва, че пасажерите на задната седалка на новия Civic не са достатъчно добре защитени при удар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини