30 Ноември, 2017 13:33 3 682 28

Безопасна ли е новата Honda Civic?

  • honda-
  • civic-
  • краштест-
  • euro ncap
Безопасна ли е новата Honda Civic? - 1

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но така или иначе съмненията остават. В средата на тази година специалистите от Euro NCAP направиха първите краштестове на модела и оцениха безопасността с 4 звезди, което е доста незадоволителен резултат.

От Honda протестираха, но след като не успяха да постигнат по-силен резултат се заеха с преработката на модела. Сега японците предоставиха на Euro NCAP доработената версия на новия Civic, който обаче отново показа слабости.

С мъка японците се добраха до максималните 5 звезди, но забележките от Euro NCAP остават същите. Пасажерите на задните седалки получават сериозни травми в гръдната област при фронтален удар, незадоволителните подглавници на задните седалки не са променени и опасността от камшичен удар отново съществува.

А малкият манекен, имитиращ десетгодишно дете също не е достатъчно обезопасен. В предишните тестове травмите на главата на малкия манекен бяха оценени с критичното "червено ниво".

Сега травмите отново са на лице, но попадат в по-доброто "кафяво ниво". С други думи въпреки максималните 5 звезди за безопасност се оказва, че пасажерите на задната седалка на новия Civic не са достатъчно добре защитени при удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Киро

    12 37 Отговор
    Боклук , само косачки и генератори ,не разбраха ли че коли не могат да правят.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    10 17 Отговор
    Моито беенве нищо че е на близо 30 годин при текава скорос ако го млатна некъде - после му сменям само бронята атпреде и - пеъ сърце!А това се смаза тотално та и Надин да го неще!Винаги съм казвал че тея японски легени са много опасни!

    Коментиран от #4, #18, #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Радко

    11 16 Отговор
    Къде сте бе японските лакеи??
    Страшни, уникални, надеждни?? май само сънувате розови сънища за тия варели, а какво се оказва ЛИЦЕНЗИРАНА ЕВРОПЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСТНОСТ им показва ЧЕРВЕН КАРТОН!
    Смешни мечтатели сте вие, нищо повече!

    Коментиран от #6, #8, #20

  • 6 Винету

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Радко":

    Радко, май Рядко четеш... :)

    Коментиран от #9

  • 7 filo

    12 7 Отговор
    Японските коли са хубави, но държат цена като на германските премиум марки, а не са на тяхното ниво. Освен това поддръжката им не е евтина и няма толкова голям избор на коли и на части, както е при европейските коли. Освен това считам, че получават повече суперлативи, отколкото заслужават.

    Коментиран от #16

  • 8 Онзи

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Радко":

    Не видях нищо чак толкова фрапиращо.

    "Пасажерите на задните седалки получават сериозни травми в гръдната област при фронтален удар"-кой не ги получава при челен сблъсък?

    "незадоволителните подглавници на задните седалки не са променени и опасността от камшичен удар отново съществува."-това как да го разбирам или ти ми кажи?Да разбирам,че от подглавниците зависи дали някой ще ти направи камшичен удър?Тогава зависи и от решетката при челен сблъсък.Ако на някой не му харесва как изглежда може да ти удари нарочно!!!!!??
  • 9 Радко

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Винету":

    Не се чувствай засегнат, поради факта, че караш прехвален боклук от източен произход, но сглобен неизвестно къде!
    Колко чета няма как да знаеш, но знам едно със сигурност. Повечето потребители на имагинерно надеждни псевдо автомобили са дълбоко комплексирани от това, че има хора на които им стиска да си купят кола за КЕФ, а не по сметка и обещания, че няма да ти струва и левче повече освен да си я купиш!
    Сметкаджии японизирани, бълнуващи несъществуваща надеждност!

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 суси

    4 2 Отговор
    много ясно че е безопасна , както всички останали коли , просто не се удрайте , толкова е лесно
  • 12 Ловеца на поршета

    7 9 Отговор
    Аман от тези японски ръжди
  • 13 хаха

    5 4 Отговор
    безопасна е... ако искаш да не те забележат, това е колата!1

    Коментиран от #17

  • 14 хонда

    8 6 Отговор
    Хейтвайте завистници,като нямате хонда така е.Достатъчно безопаснта е,надеждна и по-бърза от всичко на пътя.Тези европейски лъжовни комисии си ги гледайте вие .Ако щете и ауто мотор шпорт си пуснете да чуете че ВАГ.НИТЕ са най-великите коли без слабости.
  • 15 Антиелектрика

    4 8 Отговор
    Боклук!
  • 16 ГОСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "filo":

    зтуй се хвали немското
    а си купуваш японско
    да ти е спокойно
    и цените се вдигат на немското
    а на по доброто падат
  • 17 Онзи

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "хаха":

    Ето го отговора,трябва да те забележат.Голям смях.Като си купил 15годишен немски барутник си забележим само за тези в сервизите.Даже може и да станеш приятел с тях.Позьори които разчитат на колата да им свърши мъжката работа.Бегай да миеш чинии
  • 18 Svenska

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Колко още години са ви нужни за да разберете, че немските коли НЕ СА еталона за качество що се касае за безопасност. Лидер са ВОЛВО, и преди да оспорите прочетете за хилядите им патенти за активна и пасивна безопасност.... Патенти без които прехвалените ви немски шир потреби никога нямаше да са същите.
  • 19 Радко с немската бангия

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Радко":

    Радко,радко,Рядко,я ни кажи ти какво караш на село на мягдана та и ние да си вземем по-един автомобил като твоя с 10 звезди за безопастността.Понеже немските европейски пърдялници няма за Кво'да се захванат и ги набараха за пушещите им печки паднаха им продажбите и да намерим цаката на другите.Не ги разбираш тези работи ходи да си претакваш зелето.Много добре се вижда че купето няма никва деформация при челният удар.Предницата става мармалад защото така е проектирана за да абсорбира удара.А,бе кво се хабя аз за теб.

    Коментиран от #22

  • 20 Радко с немската бангия

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Радко":

    Имам 2 две Хонди едната е сивик 8-ма генерация другата няма да е коментирам,защото ще блееш.Ако,ще 2звезди да са им автомобилите на Хонда пак ще си взема.
  • 21 хирохито

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ей кончев ти ако са уцелиш с твоята кошница челно ще ти вадят вануса от а...а ша знайш
  • 22 Радко

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "Радко с немската бангия":

    Ходи чЕти Шок, за толкова ти е умствения багаж. Щом за тебе картонките на хонда са върха явно си живял в хладилник до третата си година! Спести ми колите си, нулев е шанса да ти завиждам, за мен японското е компромис.
    Но поне питаш, карам VW Passat 2014 Highline. Мога да си купя двойно по-скъпа кола, но не виждам смисъл в инвестицията.
    Много време ти отделих, бегай!

    Коментиран от #23

  • 23 222

    9 4 Отговор

    До коментар #22 от "Радко":

    Ясно беше, че си се набутал със скучен, незабележим и трошлив автомобил още от първия ти пост, но чак пък Пасат.. Нормално е да хейтиш толкова.
  • 24 123

    1 0 Отговор
    Нема се плашите, важното е варела да е бърз на ринга....
  • 25 ВАГ

    2 4 Отговор
    Не обиждайте Хонда ,правят много добри помпи за вода и генератори ... а за автомобили ...нека да оставят на можещите.

    Коментиран от #26

  • 26 ВАГ

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ВАГ":

    А бай Киро от комент 1 ме изпреварил с истината.
  • 27 Домакина

    2 0 Отговор
    Докато колите се правят от консерви и нямат шаси, все така ще е. Тенекиени консерви. Вместо да имат здрава структура, шаси и обвивка от леки неръждаеми композитни материали като Корвет C5.
  • 28 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор
    На 40 сек. се вижда как се сгъна тавана.И това с 60 км/ч.,а ако е със 100????.ах тая оризова хартия.