Отидете към основна версия

52 511 59

Евтина кола на старо за града и... извън него

  • honda-
  • jazz

Сега ще ви обърнем внимание на един, скучен на пръв поглед хечбек. Става дума за второто поколение Honda Jazz - кола, произвеждаща се през периода 2002 - 2008 година. Този автомобил е идеален, както за градски, така и за извънградски условия. За първото, предпоставка са компактните габарити, а за второто - уникалния многофункционален салон.

Мнозина гледат на тази кола като на малък дамски автомобил, който е чудесен за града. Това е вярно. Но също така е вярно, че компактният Jazz има каросерия, която е пресечна точка между хечбек и миниван. Освен това резервоарът за гориво е под предните седалки, което отваря гигантски багажник.

С учудваща лекота можете да сгънете задните седалки като в стар киносалон или пък да ги свалите напред за голям багажен обем. А предните седалки може да бъдат свалени на едно ниво със задните, така че да получите своеобразно легло. С други думи салонът е един от най-функционалните и просторни в класа си.

Още нещо, което съвсем не е за пренебрегване е прословутата здравина и надеждност на този модел. Частите са сравнително скъпи, но тази кола почти не се разваля. Скучна, здрава и икономична, тя е идеална, за да ви превози от точка А до точка Б, без да ви създава каквито и да било главоболия.

Екземпляри от втората генерация на Jazz се намират и у нас, при това на прилични цени. Можете да ги видите ТУК, а пълни ТТ данни за модела - ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини