Отидете към основна версия

34 752 55

Едно евтино Renault, което ще поскъпва

  • renault-
  • 19-
  • 16v

По-улегналите автомобилни фенове много добре си спомнят моделът Renault 19. В първите години след идването на т.нар. демокрация, у нас започнаха да се внасят западни автомобили, а моделът 19 беше един от масовите. Сред тази масовка обаче бяха вкарани и малко бройки от модификацията Renault 19 16V. Именно това е евтиното Renault, което според нас ще поскъпва.

И в онези смутни години любимецът на масите безспорно бе Renault Clio, особено в неговата Williams версия. 19-ката 16V обаче получава неговия двигател, но без британската му титла. Истинската класика е 16V с три врати, но и другите версии не са за подценяване. Двигателят е четирицилиндров редови с работен обем 1 764 см3. Разполага с по четири клапана на цилиндър и с мощност от 136 конски сили.

Максималният му въртящ момент е 162 Нм, които се предават на предните колела през механична петстепенна трансмисия. Масата на автомобила е 1 218 килограма, което го превръща в приличен спортист за времето си. Renault 19 16V не е скоростен шампион, но на пътя стои с класи над базовите изпълнения.

Това се дължи на различните макферсони, четириторсионния мост и дисковете отзад. Освен това кабрио версията е истински красива. Не се лъжете да купувате Renault 19 Williams, такива коли не съществуват, но ако ви изпадне запазен екземпляр от версията Renault 19 16V - не се колебайте. Не е далеч времето, когато тези коли ще се превърнат в класика. Вижте какво се предлага на нашия пазар ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини