Отидете към основна версия

11 085 21

Ново ли е новото Subaru Forester?

  • subaru-
  • forester

Погледнете ли външния вид на новата, пета генерация на Subaru Forester, ще помислите, че става дума за фейслифт. Дизайнерите от Subaru никога не са били сред най-добрите и явно и сега не са посмели да експериментират.

Те са взели за основа стария силует и са започнали да се упражняват върху детайлите. Резултатът от външния вид определено не е задоволителен. Колата изглежда като банален рестайлинг. И все пак, новият Forester е изцяло нов.

Направен е на новата глобална платформа SGP (Subaru Global Platform), на която се правят и Impreza, и XV. Междуосието е по-голямо с 30 мм, а подобреното разпределение на вътрешното пространство дава много повече простор в салона.

Задните врати се отварят по-широко, седалките са по-удобни. Въобще комфортът в купето е на доста по-високо ниво. Японците твърдят, че и возията е оптимизирана, а заявеният от тях клиренс от 22 сантиметра е впечатляващ.

Всъщност, те могат да си позволят това заради опозитните си двигатели, характеризиращи се с много нисък център на тежестта. Основният за САЩ агрегат е модернизиран 2.5-литров бензинов мотор, който е атмосферен и разполага с мощност от 182 конски сили.

Заедно с безстепенната Lineatronic трансмисия предава момента на четирите колела. Заявеният разход на гориво е малко над седем литра на сто километра пробег. Цените на новия Forester все още не са обявени.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини