Отидете към основна версия

1 196 3

Електрически Mercedes-Benz догодина

  • mercedes-benz-
  • bluezero e-cell plus

Във Франкфурт Mercedes-Benz ще представи концептуалния електромобил BlueZero E-cell Plus. Серийната версия на прототипа ще бъде качена на конвейера догодина и ще се пуска в ограничен тираж.Концептуалният хечбек с пет врати Mercedes-Benz BlueZero E-cell Plus е построен върху модернизираната платформа на последната A-Кlassе. Външността на прототипа дава представа за това как ще изглежда следващото поколение на B-Кlassе, чийто дебют очакваме през 2012 г. Концепткарът е оборудван с електродвигател с мощност 94 к.с., който получава енергия от комплект литиево-йонни акумулатори. Возилото е с трицилиндров бензинов двигател с мощност 67 к.с. от Smart. Агрегатът се използва изключително за презареждане на батериите по време на движение.

По данни на производителя, запасът от енергия е достатъчен да се изминат 99 километра. Ако се използва и пълният с гориво резервоар, възможният пробег се увеличава до 596 километра. Акумулаторите се презареждат за 30 минути.

От Mercedes-Benz обявиха, че от нула до сто километра в час прототипът с предно задвижване ускорява за 11 секунди. Максималната скорост на колата е 150 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини