Last news in Fakti

5 Септември, 2009 18:37 1 187 3

Електрически Mercedes-Benz догодина

  • mercedes-benz-
  • bluezero e-cell plus

Във Франкфурт Mercedes-Benz ще представи концептуалния електромобил BlueZero E-cell Plus. Серийната версия на прототипа ще бъде качена на конвейера догодина и ще се пуска в ограничен тираж.Концептуалният хечбек с пет врати Mercedes-Benz BlueZero E-cell Plus е построен върху модернизираната платформа на последната A-Кlassе. Външността на прототипа дава представа за това как ще изглежда следващото поколение на B-Кlassе, чийто дебют очакваме през 2012 г. Концепткарът е оборудван с електродвигател с мощност 94 к.с., който получава енергия от комплект литиево-йонни акумулатори. Возилото е с трицилиндров бензинов двигател с мощност 67 к.с. от Smart. Агрегатът се използва изключително за презареждане на батериите по време на движение.

По данни на производителя, запасът от енергия е достатъчен да се изминат 99 километра. Ако се използва и пълният с гориво резервоар, възможният пробег се увеличава до 596 километра. Акумулаторите се презареждат за 30 минути.

От Mercedes-Benz обявиха, че от нула до сто километра в час прототипът с предно задвижване ускорява за 11 секунди. Максималната скорост на колата е 150 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    1 1 Отговор
    Най-доброто !!!
  • 2 mimo

    1 1 Отговор
    Това е нм.хубаво но за тия 600км колко ли ел системи ще излезнат от строя.Нешто на последък М.Б много се излагат по отношение на електрониката даже и в S класа
  • 3 ///AMG

    1 0 Отговор
    Дано количеството да е по голямо щото немците ще награбят и за нас няма да остане :) !