Отидете към основна версия

38 213 68

Полицай спря бавен шофьор, стана герой

  • нарушение-
  • куриоз-
  • сащ

Пътен полицай от щата Индиана неочаквано се превърна в национален герой, след като спря и глоби шофьорка за нарушение по закон от 2015 г., забраняващ бавното движение в най-лява лента. Сержант Стивън Уилъс се намесил решително, когато видял, че зад сребристо SUV на магистрала I-65 се влачи опашка от 20 коли.

"Спрях автомобила за нарушение на правилата за движение в най-лява лента. Водачът бавеше около 20 коли зад себе си, понеже не се връщаше в дясна лента. Повтарям... ако зад вас има коли, трябва да се престроите и да ги пропуснете", пише Уилъс в Twitter.

За изненада на самия полицай, туитът му получава хиляди харесвания и бързо става вирусен. Състезателят от IndyCar Греъм Рахал коментира: "Този момък е мой герой! Охлювите по пътищата ме вбесяват". Сержант Уилъс получава подкрепа и от бившия защитник на "Далас каубойс" Трой Айкман с лаконичното "Най-сетне".

Законът от 2015 г., на който се позовава пътният полицай, забранява движението в най-лява лента освен при изпреварване или избягване на препятствие. Целта е не само да бъде намален рискът от инциденти с коли, които се движат по-бързо, а и да се освободи пространство за автомобили със специален режим на движение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини