Отидете към основна версия

16 723 44

Топ 10 луксозни автомобили за 2018-а

  • s-class-
  • bmw 7-
  • tesla-
  • a8-
  • audi-
  • ls

Луксозните автомобили трябва да показват широк спектър от качества. Това са колите, които избират да шофират или по-вероятно, в които да бъдат шофирани хора на високи позиции в обществото. Следователно тези автомобили трябва предлагат мека возия и изключителен комфорт както на предните, така и задните седалки. Високите нива на технологии в тях са задължителни, а системите за свързване, които позволяват използването на луксозните машини като мобилни офиси, придобиват все по-голямо значение.

Следната класация на Аутокар съдържа автомобили, които са същевременно изключително комфортни и чудесни за шофиране:

10.Hyundai Genesis

Hyundai винаги ще бъде трудно продаван в луксозния сегмент и очаквано Genesis се радва на малък брой продажби в Обединеното кралство.

Genesis разполага с много по-добър интериор от който и да е Hyundai преди него, а нивото на оборудване съответства с това на по-престижните му немски съперници.

Автомобилът притежава 3.8-литров двигател и 8-степенна скоростна кутия. Genesis е амбициозен проект от Hyundai, но той все още изостава от лидерите в луксозния клас.

9.Maserati Quattroporte

С по-дългото междуосие, най-новият Quattroporte е вече голяма лимузина, която влиза в пряко съперничество с Jaguar XJ, комбинирайки комфорта от висок клас със спортно каране.

Интериорът е на изключително високо ниво, макар че е стъпка зад германските си съперници по отношение на качеството и пространството.

8.Lexus LS

Последната версия на луксозната лимузина на Lexus определено е по-стилна от предшественика си. Интериорът се чувства както модерен, така и луксозен, като четирите нива на тапицерия предлагат изобилие от оборудване.

Динамично обаче, LS не е толкова убедителен: 3.5-литровият хибрид V6 трябва да работи здраво, за да се справи с теглото на автомобила от 2420 кг.

Именно заради това новата лимузина на Lexus се „задъхва“ срещу германските си съперници.

7.BMW 6 Series Gran Turismo

Големият хечбек с пет врати е интересен избор за луксозна лимузина. BMW 6 Series GT има същата основа като 7 Series и независимо от скосения покрив запазва повдигнатите позиции на седалките на 5 Series GT. Интериорът е уютен и изработен с много място за четирима.

Двигателят с мощност 300 к.с. уверено предава мощност чрез системата за задвижване на четирите колела. Макар и да не е толкова елегантен, 6 Series GT е добър избор за луксозна лимузина.

6.Jaguar XJ

Най-новият XJ е перспективен израз на съживяването на Jaguar. Динамичността е подсилена от отличното шаси и поведение на автомобила на пътя. Кабината на XJ създава чувство за класа, което дори надминава някои от немските съперници на лимузината. Все пак по отношение на чисто качество и ниво на технологии Jaguar-ът трудно се конкурира с Mercedes, Bmw и Audi.

5.BMW 7 Series

Откакто стартира през 1977-ма, 7 Series винаги е била в сянката на S-класата, но най-актуалната версия на модела е най-добрият опит na BMW да завладее пазара за висок клас автомобили, съчетавайки адаптивно въздушно окачване и иновативна система за информация и забавление. Луксозната лимузина се предлага както със задно, така и с 4x4 задвижване.

Интериорът излъчва усещане за пространство, цялост и използваемост, въпреки че много наподобява другите модели на BMW. Двигателите са тихи, мощни и ефективни, а поведението на пътя е по-прецизно от това конкурентите, макар и возията да не е.

7 Series е изненадващо добра кола за шофиране, която обаче изостава от съперниците си по отношение на лукса.

4.Audi A8

Най-новата A8 разполага с подобрено окачване, подобрено задвижване, по-високо ниво на технологии в автомобила дори и от S-класата и най-добрата система за автономно шофиране в света.

Има избор от един дизелов(282 к.с.) и един бензинов двигател с максимална мощност от 335 конски сили. Освен това новата A8 е оборудвана с 48V електрическа система, която осигурява статуса на мек хибрид.

Качественият интериор се чувства така, сякаш е бил направен, за да надмине самата цивилизация, въпреки че липсва елегантността на S-класата.

3.Tesla Model S

Първата кола произведена от компанията на пионера на електрическите автомобили Илон Мъск - Model S е машината, която донесе доверието и лукса на пазара на електрически автомобили.

Има четири опции за батерията, оглавени от 100 кВт пакет с пробег от 630 километра и електрически мотор с максимална мощност от 415 к.с.

Мodel S разполага с голяма, тиха и престижна кабина и масивно товарно пространство с футуристично усещане. Лимузината е не само луксозна и бърза, но и екологична.

2.Range Rover

Последният Range Rover, който е едва четвъртото поколение на модела, е най-революционният до сега. Просторният интериор излъчва качество и лукс, седалките са отлично изработени, а мястото на шофьора е първокачествено, което прави SUV-то възможно най-лесно за управление имайки предвид неговия размер. Тежката каросерия осигурява отлична изолация от грубите повърхности, и въпреки че Range Rover не предлага динамиката на Porsche Cayenne, той може да бъде забавен за шофиране.

Теглото на колата е малък компромис, който трябва да се направи за уникалността и лукса на автомобила.

1.Mercedes-Benz S-Class

Когато Mercedes прави нова S-класа, идеята винаги е била да се създаде най-добрата лимузина в света.

Тази кола покрива високите очаквания от нея и е функционално изключителна. S-Class представлява седан с дълга база с безпрецедентна возия, осигурена от въздушно окачване с адаптивни амортисьори. Тя е проектирана да се движи тихо, комфортно и прецизно. Има избор от три бензинови и един дизелов двигател с 9-Tronic Plus деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Интериорът е изработен превъзходно, като е едновременно удобен и оборудван с високо ниво технологии, включващи 12,3-инчов екран и стандартната система Mercedes Comand Online.

Където S-класата води, останалите автопроизводители просто следват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини