Отидете към основна версия

5 679 9

Серджо Маркионе на смъртен одър, FCA има нов шеф

  • fiat-
  • chysler-
  • jeep-
  • серджо маркионе-
  • майк манли

Серджо Маркионе вече не е президент на Fiat Chrysler Automobiles. Официалното съобщение от пресслужбата на италианско-американския концерн гласи, че миналата седмица 66-годишният мениджър се е подложил на планова операция, след която състоянието му се е влошило рязко и няма да му позволява да изпълнява задълженията си. Според публикации в италианската преса Маркионе е в кома.

На спешно заседание на съвета на директорите на FCA за временно изпълняващ длъжността на концерна е назначен 54-годишният Майк Манли, шеф на компаниите Jeep (от 2009 г.) и Ram (от 2015-а). Окончателният наследник на Маркионе ще бъде избран на следващото събрание на акционерите, което трябва да се проведе в най-скоро време. Манли вече обяви, че възнамерява да следва утвърдената наскоро стратегия за развитие на FCA.

Серджо Маркионе стана президент на Fiat през 2004 г. и ръководи лично сливането с Chrysler. Той смяташе да се оттегли през 2019 г. Овакантения му пост във Ferrari, която мениджърът превърна в самостоятелна компания и също оглавяваше, ще поеме 63-годишният Луи Камилери, бивш шеф на Philip Morris International.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини